EZ Boekhouding

Student Entrepreneur door Ruud Hoevenaar en Jaap van Eggelen

In deze student entrepreneur spreken Ruud Hoevenaar en Jaap van Eggelen over hun eigen bedrijf: EZ Boekhouding. Ze beschrijven hoe ze hun bedrijf hebben opgericht en vertellen hoe het is om een student entrepreneur te zijn. Het interview is gemaakt in samenwerking met Starterslift Tilburg, het centrum van Tilburg University voor ondernemende studenten met talent en ambitie.

Kun je in het kort omschrijven waar EZ Boekhouding voor staat en waar het zich mee bezig houdt?
Wij focussen ons op de muziekindustrie. Dit is bekend terrein, omdat we allebei afgestudeerd zijn van de Fontys Rockacademy (Tilburg). Ons bedrijf helpt andere muzikanten en culturele ondernemers (zoals freelance fotografen, dansers, et cetera) om als ondernemer alles correct te doen volgens de Nederlandse belasting regelgeving.

Met welke redenen hebben jullie dit bedrijf opgericht?
Het begon een aantal jaar geleden toen ik al een leraar aan de Fontys Rockacademy was. Jaap had toen al een basis opgezet, maar het moest verbeterd worden. We besloten toen om er een echte onderneming van te maken.

Hoe heeft de onderneming zich ontwikkeld sinds haar oprichting?
Heel veel! We zijn begonnen met het basis idee van accounting/boekhouding, maar toen zagen we dat voornamelijk belastingaangiftes de grootste problemen opleverden. Dus dat hebben we opgelost! Daarna was er de spil van offline meetings versus online webseminars. We gaven een heleboel seminars. Nu doen we dit allemaal online en dit is tot groot voordeel voor de klanten en voor ons. We hebben geen ruimtes nodig en we kunnen deze seminars geven op ieder gewenst moment.

Is een eigen onderneming goed te combineren met een studie?
De combinatie studeren en een eigen onderneming is goed te doen, maar het is hard werken. Soms is het lastig te combineren wanneer je een deadline hebt voor het werk, en voor je studie.

Welke vaardigheden heb je opgedaan tijdens het ondernemen?
Het toepassen van de wet! Daarnaast zijn de lessen van prof. mr. E.P.M. Vermeulen erg nuttig! 

Hoe zien jullie de toekomst van deze onderneming?
Het opzetten van een bedrijf dat mensen echt helpt te doen wat ze moeten doen. Dat is mijn visie voor de aankomende jaren en ik zou dit graag willen doen door het aanbieden van online meetings, conferences en eigen software.

Tot slot, welke tips willen jullie de studenten meegeven die ook het plan hebben een eigen onderneming te starten?
Praat met mensen in het Entrepreneur Center in het Tias gebouw en zet dan de eerste stappen terwijl je grotere plannen hebt. Het is beter om te beginnen met praten en ontdekken terwijl je er al midden in zit, dan het maken van een perfect hypothetisch framework of een plan dat gebaseerd is op riskante aannames. Als je hierin geïnteresseerd bent raad ik je aan “The Lean Startup” van Eric Ries en “Running Lean” door Ash Maurya te lezen.

Als je een eigen bedrijf wil starten, aarzel niet om contact met mij te zoeken! ruud@ezboekhouding.nl

Algemene informatie:
Oprichters: Ruud Hoevenaars en Jaap van Eggelen
Studie: Fiscaal recht
Bedrijfsnaam: EZ Boekhouding
Locatie: Tilburg
Werknemers: 3
Activiteiten: Online accounting software (Muziekanten en andere culturele ondernemers, niche gebaseerd)
Website: www.ezboekhouding.nl

reacties