Working at KPMG

For the English version, click here

Over mij

Mijn naam is Daan van Overbeek en ik ben inmiddels 3 jaar werkzaam bij KPMG. Ik ben 26 jaar oud en woon in Tilburg. Ik ben begonnen met studeren in Wageningen, waar ik de bachelor Bedrijfs- en consumentenwetenschappen heb gevolgd. In Wageningen ben ik ook lid geweest van een studentenvereniging, waar ik anderhalf jaar lang een penningmeester functie heb bekleed. Hier startte voor mij de interesse in het werken met cijfers. Dit heeft ertoe geleid dat ik na mijn bachelor Wageningen heb verlaten om de master Accountancy in Tilburg te volgen. Na de master Accountancy heb ik ook de Post Master Accountancy gevolgd op de Tilburg Universiteit, welke ik afgelopen jaar heb kunnen afronden.

Mijn kennismaking met KPMG

Toen ik begon met de master, had ik eerlijk gezegd nog geen idee bij wat voor soort bedrijf ik wilde werken. Gelukkig verzorgde de universiteit en Asset Accounting & Finance meerdere kennismakingsevenementen in het begin van het jaar, waardoor ik een beter beeld kreeg over de mogelijkheden na de master. Na meerdere recruiters en professionals te hebben gesproken, besloot ik mezelf in te schrijven voor de Business Experience van KPMG. Vijfdagen lang gingen we met +/- 30 studenten en 10 KPMG’ers naar Madrid. Het programma was zo ingedeeld dat we meer te weten kwamen  over de Audit, KPMG en de collega’s, maar ook konden genieten van de Spaanse zon, tapas en clubs. Na deze week was ik ervan overtuigd dat KPMG en ik een goede match zouden zijn.

Mijn ervaringen bij KPMG

Mijn carrière bij KPMG begon als scriptie-stagiair. Het grote voordeel van een scriptiestage is dat je alvast een kijkje in de keuken kan nemen, zonder dat er heel veel van je verwacht wordt. Je eigen scriptie schrijven staat op één, en als er tijd over is kan je zoveel als je wilt meewerken bij/voor klanten. Ook is het een mooie mogelijkheid om alvast je collega’s te leren kennen. Meteen na mijn scriptiestage ben ik begonnen bij KPMG, op kantoor Breda. KPMG Breda is een relatief klein kantoor (ongeveer 70 accountants), waardoor je vrij snel iedereen kent. Hierdoor voelde ik me vanaf het begin thuis. Dit komt mede door de leuke activiteiten die we organiseren met collega’s. Van vrijgezellenfeesten tot avondjes NAC en van voetbaltoernooien tot een dagje zeilen. Naast de activiteiten met het kantoor, zijn er ook leuke activiteiten met meerdere kantoren samen. Zo is er een jaarlijkse skireis, die hopelijk dit jaar weer door kan gaan. Kortom, naast het werk wordt er voldoende gedacht aan ontspanning!

Qua klantenpakket werken we bij KPMG Breda niet echt met sectoren. Hierdoor heb ik een breed scala aan klanten (gehad), van een grote internationale bouwonderneming tot een investeringsmaatschappij met maar 15 werknemers op de loonlijst. Zelf ervaar ik deze afwisseling als leuk en leerzaam. Zo werk ik de ene week bij een klant in een opdrachtteam van 12 accountants waar je veel kan leren van je meer ervaren collega’s, en de andere week zit ik in een opdrachtteam van vier accountants waar ik juist zelf veel verantwoordelijkheden op me kan nemen. Mijn ervaring is dat er veel kan bij KPMG. Wanneer het je leuk lijkt om iets naast het auditen te doen, zijn er meer dan voldoende mogelijkheden. Zo ben ik zelf ook coach van stagiaires en heb ik het recruitmentteam ondersteund met carrière events. Daarnaast zijn er ook junior collega’s die bijvoorbeeld helpen bij de acquisitie van potentieel nieuwe klanten.

Wat ik studenten wil meegeven

Wanneer je voor jezelf hebt besloten bij een accountantskantoor te willen werken, zou ik zoveel mogelijk carrière-events bijwonen. Het belangrijkste is om veel mensen te kunnen spreken van verschillende kantoren. Het werk wat we doen is immers overal ongeveer hetzelfde, gezien we aan dezelfde regelgeving moeten voldoen. Daarom zou ik de keuze laten afhangen van de sfeer die er heerst op de kantoren.

Zoals jullie kunnen lezen ben ik zelf erg te spreken over KPMG als werkgever. Het verbaasde mij daarom ook niet dat ik las dat KPMG is verkozen tot nummer 1 werkgever van Nederland in 2021 volgens de LinkedIn Top Companies. Mocht je dit niet geloven, hierbij de link: Top Companies 2021: bij deze 25 Nederlandse bedrijven ontwikkel je jouw carrière het best | LinkedIn

Mocht je ook enthousiast zijn geraakt en meer willen weten over mijn ervaringen bij KPMG, kan je me altijd een berichtje sturen via LinkedIn.

Mocht je vragen hebben over de (stage)mogelijkheden bij KPMG, neem dan contact op met onze recruiter Marvin van Veen via LinkedIn, mail (vanveen.marvin@kpmg.nl) of telefoon (+31622589360).

 

reacties