Splendeur! Limousines

In deze editie van ‘Student Entrepreneur’ laten we Michael de Vries aan het woord over zijn bedrijf: Splendeur! Limousines. Hij beschrijft de oprichting ervan en legt uit hoe het is om als studentondernemer meerdere bedrijven te leiden. Dit interview is in samenwerking met Starterslift Tilburg gevoerd. Dit is het centrum van Tilburg University voor ondernemende studenten met talent en ambitie.

1. Kun je in het kort uitleggen wat het bedrijf zoal doet en wat het probeert te bereiken?
We bieden hoogwaardig luxe-vervoer aan voor bruiloften, gala’s, studenten, bedrijven en andere vrijetijdsactiviteiten in de omgeving van Amsterdam-Nijmegen tot Antwerpen-Maastricht.

2. Wanneer kwam je met het idee om je eigen bedrijf te beginnen?
In 2012 realiseerde en ervoer ik dat de limousine-tak verouderd en bovendien niet erg aanwezig was in Noord-Brabant. Ik zag daar kansen in door mijn vaardigheid in online marketing en begon met behulp van de Rabobank en de Gemeente Tilburg hier onderzoek op uit te voeren.

3. Hoe heeft het bedrijf zich ontwikkeld na het ontstaan?
Nadat ik Splendeur! Limousines heb opgericht in november 2013, met een limousine, mezelf als chauffeur en een eenvoudige website die nauwelijks te vinden was, staan we nu in de top 3 / top 10 van zoekresultaten in Nederland met meer dan 10 limousines dankzij ons partnerschap. We geloven in sterke partnersamenwerkingen waarin er een win/win situatie is voor alle partijen. Splendeur! kan landelijk limousines aanbieden zonder zelf alle limo’s te bezitten. Afgelopen september namen we een ander limo-bedrijf over en nu bezit ons bedrijf 2 limousines, 4 pte bestuurder en 1 fte bestuurder, 1 fte Apple specialist en natuurlijk mezelf. Momenteel innoveren we op een nieuw geautomatiseerd boekingssysteem dat in januari online gaat. Dat scheelt mij 30% van mijn tijd.

4. Is het runnen van een bedrijf makkelijk te combineren met je studie?
Het is zeker een uitdaging om dit te combineren. Een minor in ‘entrepreneurship’ aan TiU en een bachelor in archeologie, terwijl ik 60-80 uur per week werk bij Splendeur! Limousines, iService-Tilburg (Apple Repair Centre) en Tyvox.com (Apple hardware webwinkel) met meerdere werknemers, vergt een serieuze en professionele planning. Het is niet gemakkelijk maar het is mogelijk, zolang je je doel voor ogen hebt.

5. Welke vaardigheden heb je verworven tijdens je studie die je toe kunt passen bij je dagelijkse activiteiten?
Ik kan er niet veel noemen, behalve dan dat momenteel bij mijn minor de aandacht erg ligt bij pitching- en presentatievaardigheden waar ik veel van leer. Ik heb mezelf veel dingen aangeleerd door genoeg onderzoek te doen en geconfronteerd te worden met allerlei uitdagingen op het gebied van klanten, werknemers, marketing, financiering, enzovoorts. Het probleem is dat de dingen die je leert op de universiteit niet zo belangrijk zijn als je een bedrijf start.

6. Welke vaardigheden heb je tot nu toe opgedaan bij het oprichten van je bedrijf?
Een heel diverse reeks van basale vaardigheden, zoals accounting, bouwen aan een website, PR, delegeren, pitchen voor een grote groep, aftersales, het werken onder hoge druk en nog veel meer. Maar de dingen die ik echt heb leren ontwikkelen, zijn het hebben van een innovatieve houding, plannen, verkopen, online marketing en het herkennen van kansen in de markt. Die dingen vind ik het leukst.

7. Hoe zie je de toekomst van het bedrijf voor je?
Een landelijk (en hopelijk internationaal) opererend bedrijf met een platform voor luxueus reizen, met de beste en meest exclusieve privéchauffeurs, auto’s, helikopters, vliegtuigen en misschien boten.

8. Ten slotte, wat zou je willen zeggen tegen studenten die ook van plan zijn om hun eigen bedrijf te beginnen?
De beste tijd om te beginnen is tijdens je studie. Geld is niet zo belangrijk in deze periode en je kunt fouten maken zonder echt levensgrote risico’s te lopen. Je kunt leven met het geld dat je krijgt van DUO en je hebt de tijd van je leven terwijl je studeert en je bedrijf begint. Wees niet bang en dompel je onder in de wereld van startups met heel je hart en al je passie!

Algemene informatie
Oprichters: Michael de Vries
Studie: Oudheidkunde (Leiden) & Minor Entrepreneurship (Tilburg)
Naam van het bedrijf: Splendeur! Limousines / iService Tilburg / Tyvox.com
Locatie: Tilburg
Werknemers: 4 PTE en 2 FTE
Activiteiten: Limousineverhuur & luxueuze ervaringen. (Splendeur! Limousines)
Apple device repair centre (iService-Tilburg)
Apple hardware and accessories webshop (Tyvox.com)
Website: www.splendeur-limousines.nl
                    www.iservice-tilburg.nl
                    www.tyvox.com

reacties