Not all money grows on trees: A&F Investments, second quarter

Terugkijkend op het tweede kwartaal kunnen we gemakkelijk zeggen dat we veel geleerd hebben. Hoe kan politieke invloed zo’n effect hebben op aandelen en wanneer overschrijden de aandelenkoersen de psychologische belemmeringen van overwaardering ten opzichte van een individu? De Tech-aandelen hebben een hit getroffen, maar hier was A&F Investments op voorbereid. De S&P 500 heeft in het tweede kwartaal een rendement van 2,59% behaald en de AEX-index heeft een rendement van -2,00% behaald. A&F Investments kan gemakkelijk zeggen dat ze op de goede weg zitten.

Het afgelopen kwartaal hebben we een aantal goede posities gesloten en daarmee winst gegenereerd. We hebben een aantal nieuwe interessante aandelen gekocht die via interessante perspectieven werden gevonden. Een groep pitchte Diageo wegens zijn drankje ‘Old Parr’, waarvan de omzet bleef groeien ondanks dat het land de controle op de inflatie is verloren. We weten niet of het van goud is gemaakt, maar zo klinkt het wel. Royal Dutch Shell is ook toegevoegd aan de portefeuille. Bij het kijken naar de financiën van dit bedrijf was Shell gemakkelijk een van de favorieten van de markt, en zoals het gezegde luidt ‘never sell Shell’. Hoewel de meeste beleggers alleen praten over de goede posities die ze hebben, is het ook belangrijk om van je fouten te leren. Bij het nemen van een beleggingsbeslissing is het moeilijk om emotionele gedachten gescheiden te houden van rationele gedachten. We hebben bijvoorbeeld een gok genomen in de detailhandel door Pandora A/S te kopen. Gezien de hele detailhandel een hit maakt, proberen we een winst te maken op van degenen die waarschijnlijk niet helemaal dalen, maar alleen daalden door het slechte nieuws over de industrie. Wij hebben onze posities in Safestore met een goede winst in een korte tijd verkocht. Dit geeft duidelijk aan dat hoewel Brexit gebeurt, er nog steeds winst te halen valt zolang je voorzichtig investeert.

We kunnen over het algemeen terugkijken op een goed kwartaal. We willen veel van onze posities verkopen en nieuwe aankopen om onze portefeuille te laten passen bij een betere strategie voor de komende maanden. Als jonge investeerders vinden we het leuk om te experimenteren met allerlei soorten effecten. We hebben een poging genomen door te reageren op het PPG en AkzoNobel nieuws. Hoewel we niet de winst hebben behaald die we wilden, kunnen we wel zeggen dat we veel hebben geleerd om beide kanten te analyseren en veel kennis opgedaan. Dit zouden we niet hebben gedaan als we deze beslissingen niet hadden gemaakt. Aan het einde van de dag slaagde A&F Investments er niet alleen in om in de lijn van de opbrengst van de markt te blijven, maar ook om een goed rendement op de geïnvesteerde kennis te behalen. Dit zal in de nabije toekomst alleen maar meer rendement op onze beleggingsbeslissingen geven.

 

– Dit artikel is vertaald door een editor van Faces Online

reacties