A&F Investments zit in een stijgende trend

Afgelopen kwartaal zal voor de meeste beleggers relatief rustig verlopen zijn en dat geldt ook voor A&F Investments. De beurzen herstelden van de Brexit en per saldo hebben we het kwartaal met een bescheiden rendement afgesloten. Toch waren er weer interessante discussies binnen de commissie.

Allereerst hebben we de posities in noodlijdende oliebedrijven afgebouwd. De hoge schulden zorgden voor een vergroot risico en de meeste leden wilden liever investeren in een jong innovatief bedrijf dan in een ‘coin flip’. Om deze gedachte extra kracht bij te zetten, hebben we onze positie vergroot in een Belgisch bedrijf dat een eigen moleculair diagnose systeem ontwikkelt. De aandelenkoers was de laatste tijd hard gedaald, maar het ontwikkelingsproces verloopt alsnog volgens plan en fundamenteel is er weinig veranderd dat zo’n grote daling kon rechtvaardigen. Vervolgens zijn er twee winstgevende investeringen verzilverd.

“de meeste leden wilden liever investeren in een gezond of innovatief bedrijf dan in een ‘coin flip’”

De eerste nieuwe aankoop was een groot Chinees technologie bedrijf, aanbevolen door het macro-team en vervolgens geanalyseerd door een ander team. De commissie is er van overtuigd dat zowel China als de rest van Zuidoost-Azië nog een hoop groeipotentieel biedt en dit mogen we als beleggingsclub niet negeren. De laatste opvallende aankoop was die van een Amerikaanse IT consultancy firma. Fundamenteel zag het er erg goed uit met een groot marktaandeel, veel innovatie en op alle gebieden groei. Helaas kwamen ze op de laatste dag van het kwartaal zeer negatief in het nieuws vanwege een mogelijk corruptieschandaal in India. Dit hakte er met een koersdaling van 14% flink in, maar zolang er niks definitief is, blijven wij enthousiast over dit aandeel.

Tijdens de laatste meeting van het kwartaal kregen de leden een presentatie over het CFA certificaat van oud-voorzitter Michael Koop. Voor sommige leden was al duidelijk dat ze dit certificaat willen behalen, maar de twijfelaars zullen nu ook over de streep getrokken zijn, gezien de toegevoegde waarde die het diploma en de CFA society met zich meebrengen. Voor komend kwartaal zullen we de Amerikaanse verkiezingen goed in de gaten houden en proberen de geografische spreiding te verbeteren.

Interesse in A&F Investments? Neem contact met ons op via info@asset-accountingfinance.nl

reacties