Just Graduated

By Sanne Kuppens

Ik ben Sanne Kuppens, 23 jaar oud en net afgestudeerd voor mijn master Accounting aan de Universiteit van Tilburg. Afgelopen maand ben ik begonnen als staff auditor bij EY Eindhoven.

Toen ik in 2010 van de middelbare school kwam, had ik totaal geen idee wat ik na de universiteit zou gaan doen.  Werken leek immers nog zo ver weg. Ik concentreerde me vooral op de mogelijkheden die de verschillende studieprogramma’s mij boden. De studie International Business Administration was voor mij het meest interessant. Deze studie gaf mij de kans om vier verschillende richtingen van business te ontdekken en uit te vinden wat het beste bij me paste; finance en accounting, zo bleek. Daarnaast wist ik dat ik graag in een internationale setting zou willen gaan werken. Om maar alvast een start te maken, ben ik als uitwisselingsstudente naar de Universiteit van Melbourne, Australië, gegaan.

Toen ik terugkwam, stond ik echter voor een lastige keuze: finance of accounting? Ik besloot beide te doen, eerst finance en dan accounting. Tot nu toe heb ik er nooit spijt van gehad. Persoonlijk vind ik dat de studies elkaar perfect aanvullen. Gedurende mijn master Accounting kwam ik in contact met de zogenoemde Big 4. Om erachter te komen of ik mijn carrière liever zou beginnen in finance of accounting besloot ik me in te schrijven voor de EY en PwC business courses. Mocht je, net als ik, twijfelen en je krijgt de mogelijkheid om deel te nemen aan een business course, zeker doen! Sindsdien is het voor mij namelijk allemaal duidelijk, auditing zou het worden! Na een moeilijke afweging tussen EY en PwC te hebben gemaakt, ben ik in februari van dit jaar gestart met een scriptiestage bij EY. Dit gaf mij een goede indruk van hoe het werken er later uit zou komen te zien.

EY is een geweldig bedrijf met fantastische mensen. Ik was erg verheugd dat ik na mijn zomervakantie bij hen kon beginnen. In de vier weken dat ik hier nu werk heb ik al ontzettend veel geleerd. In mijn eerste week vonden er in Arnhem trainingssessies plaats voor alle starters. Deze meetings waren een korte herhaling van wat we in de afgelopen jaren hadden geleerd op de universiteit, maar ook een voorbereiding op de intensievere trainingen die de week erna werden gegeven in Antalya, Turkije. In Turkije werden we klaargestoomd voor het echte werk dat de week erna op ons stond te wachten. Het was een fantastische ervaring! Zoals het gezegde luidt: work hard, play hard!

Dan, maandag 14 september 2015, mijn eerste dag als auditor bij EY. Ik had er ontzettend veel zin in, maar was tegelijkertijd ook gespannen. Gelukkig voelde ik me meteen op mijn gemak bij mijn nieuwe collega’s. Iedereen is zo vriendelijk en behulpzaam geweest de afgelopen vier weken. Ik heb het gevoel gekregen dat ik deel ben geworden van een EY-familie. In de afgelopen twee weken werd ik al meegenomen naar gesprekken met klanten en werd ik vertrouwd in het uitvoeren van mijn taken. Ik had nooit kunnen denken dat ik nu al zoveel dingen zelfstandig zou mogen en kunnen doen. Het is echt de combinatie van in het diepe worden gegooid aan de ene kant en de ondersteuning van ervaren collega’s aan de andere kant die ervoor zorgen dat ik dit soort dingen doe. Het spreekt voor zich dat ik nog een hoop moet leren voordat ik registeraccountant kan worden. Ik geloof nu echt dat er een kern van waarheid is in de welbekende uitspraak dat je nog niets weet als je van de universiteit komt. Praktijk is echt geen theorie, daar ben ik al wel achter.

Tot nu toe heb ik nog geen concrete carrièreplannen of -doelen. Ik weet immers nog maar amper wat de mogelijkheden zijn. Maar één ding weet ik zeker: ik wil een waardige accountant worden.

reacties