Just Graduated: Luc van den Tillaart

For the English version, click here

Mijn naam is Luc van den Tillaart en ik ben 23 jaar oud. In januari heb ik mijn master Accountancy afgerond en sinds begin februari ben ik werkzaam bij Deloitte. In dit artikel zal ik vertellen over de overgang van studeren naar werken.

Kun je in het kort vertellen over je studieloopbaan?

Mijn studietijd ben ik begonnen met de bachelor bedrijfseconomie. Tijdens de bachelor vond ik de vakken waarbij je met cijfers bezig bent zoals accounting en finance interessanter dan bijvoorbeeld marketing. Dat was voor mij een reden om in mijn tweede jaar actief lid te worden van Asset | Accounting & Finance. Ik heb bij A&F de Activiteitencommissie, de StudyTour en Faces commissie gedaan. Dit was een erg leuke en leerzame periode die ik iedereen zou aanraden. Door de activiteiten die A&F organiseerde kreeg ik een beter beeld van hoe het werk eruit zou zien na een master Accountancy of Finance. Uiteindelijk heb ik gekozen om de master Accountancy te volgen. Over de master heb ik anderhalf jaar gedaan zodat ik naast een scriptiestage ook werkstudent kon zijn bij Deloitte. Deze werkstage gaf me de mogelijkheid om 3 dagen per week mee te werken voor een periode van 5 maanden. De master is erg theoretisch en door bij een accountantskantoor te gaan werken krijg je meteen een goed beeld van het werk.

“Het afgelopen halfjaar heb ik mijn scriptie bij Deloitte geschreven waardoor ik dus al goed de sfeer op het kantoor kon proeven.”

Hoe ben je uiteindelijk tot de keuze voor Deloitte gekomen?

Ik raad je aan om zoveel mogelijk activiteiten van A&F of van de accountantskantoren te bezoeken om te kijken welk kantoor het beste bij je past. Uiteindelijk is mijn keuze gevallen op een Big-Four kantoor, namelijk Deloitte in Eindhoven. Het afgelopen halfjaar heb ik mijn scriptie bij Deloitte geschreven waardoor ik dus al goed de sfeer op het kantoor kon proeven.

Hoe heb je de overgang van studeren naar werken ervaren?

Ik ben nu bijna vier weken een echte arbeider, maar doordat ik dus al een jaar lang bij Deloitte rondloop maakt dat de overgang van studeren naar werken makkelijker. Het grote verschil tussen het werkende leven en het studentenleven is vrije tijd. Tijdens je studie heb je niet de hele dag door colleges en ben je heel flexibel om andere leuke dingen te doen. Als je echter tijdens je werk carnaval wilt vieren, zoals ik graag doe, moet je eerst even met je manager afstemmen of dit ook mogelijk is. Gelukkig wordt hier heel flexibel mee omgegaan. Ook is het even wennen dat ik elke dag vroeg moet opstaan, want als student kun je vaak meerdere dagen lekker wat langer in bed blijven liggen. Een avondje stappen doordeweeks zit er dus helaas niet meer in. 

Zou je in het kort kunnen omschrijven wat je functie bij Deloitte inhoudt?

Bij Deloitte ben ik begonnen in de functie als staff audit. Ik heb klanten in verschillende sectoren waardoor ik bij veel verschillende organisaties in de keuken mag kijken. Zo bestaat mijn klantenpakket tot nu toe uit profit-bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen. Tijdens mijn werkstage heb ik ook nog bij verschillende soorten zorginstellingen gewerkt. Wat ik ook erg leuk vind is dat je telkens in verschillende teams werkt en met veel jonge mensen. Verder is een groot voordeel dat als je werkt je in het weekend ook echt weekend hebt, doordat je niet meer aan studie gerelateerde zaken hoeft te denken.

Wat doe je naast je nieuwe baan?

Vanaf september ga ik starten aan de post-master Accountancy en dan heb ik op vrijdag weer les en moet je ’s avonds of in het weekend wel weer aan de studie werken. Naast mijn werk nog gemeenteraadslid in de gemeente Meierijstad wat ook vrije uren in de avond kost. Ik hoop dat ik het nog kan combineren met mijn werk als ik ook aan de post-master begin, maar tot nu toe gaat het goed. Ik houd nog steeds vrije tijd over om ’s avonds en in het weekend te gaan sporten of iets anders te gaan doen. Het werkende leven is dus wel een beetje wennen, maar het bevalt goed. 

reacties