But money is made from trees right? – A&F Investments third quarter

Er vloog weer een kwartaal voorbij bij A&F Investments en tijdens dit laatste kwartaal zijn er weer interessante onderwerpen voorbij gekomen. Om een beter overzicht te krijgen van het derde kwartaal kijken we terug naar hoe de verschillende indexen en wisselkoersen zich hebben ontwikkeld. Over het laatste kwartaal is de S&P 500 met 3,62% gestegen, de AEX is met 5,40% gestegen en de Eurostoxx is met 2,95% gestegen. Als we naar de EUR/USD wisselkoers kijken kunnen we zien dat de Euro afgelopen kwartaal 3,45% duurder is geworden ten opzichte van de Dollar, en de EUR/USD is 12,95% gestegen sinds het begin van het jaar!  A&F Investments heeft een positief rendement behaald het afgelopen kwartaal, waarbij er wel enkele beïnvloedingen waren. Er was een grote cash positie die het rendement heeft gedrukt, en de wisselkoers EUR/USD heeft onze aandelen in de Verenigde Staten beïnvloed.

Het belangrijke in zulke situaties is dat je er van leert, en dat hebben we! Dit laatste kwartaal heeft A&F Investments een meer conservatieve invalshoek genomen bij het investeren op de markt. We hebben een aantal aandelen gekocht van een bedrijf die zich in alle soorten addities (lijm) specialiseert maar tegelijkertijd biedt dit bedrijf ook een grote variëteit consumentenproducten aan. Toen besloten werd een bedrijf uit deze sector te pitchen waren twee dingen belangrijk: Het bedrijf moest sterke financiële cijfers hebben, en ook resistent zijn tegen moeilijke tijden wanneer de markt zich wil corrigeren. Het bedrijf dat hieruit voortvloeide was Henkel AG. We hebben ook een goede aankoop gedaan door onze positie in de Nederlandse SIF Holding te vergroten. We bemerkten een overreactie van de markt, en op de correctie daarvan hebben we kunnen profiteren. Binnen een paar weken was dit al gecorrigeerd en er is in korte tijd een prima resultaat behaald. We hebben niet alleen vanuit een conservatieve invalshoek gekeken maar we hebben ook naar de duurzame groei van bedrijven gekeken. Zo hebben we de e-commerce industrie onderzocht. Deze industrie blijkt over de laatste aantal jaren bijna alle fysieke winkels om te gooien. Bij het analyseren van deze industrie hebben we een mooie kans gezien om aandelen te kopen van Mastercard; een bedrijf dat betalingen verwerkt maar tegelijkertijd ook financiële diensten aanbiedt. Naast het kopen van een aantal aandelen hebben we ook een paar posities gesloten met goede resultaten.

Sinds het derde kwartaal hebben we twee nieuwe partners gekregen. We zijn trots om bekend te maken dat we nu Accuracy en First Dutch als partners hebben. Ook zijn wij trots om te zeggen dat we onze contracten met IBS Capital Allies en Rembrandt Fusies & Overnames hebben verlengd. We kijken uit naar een leuke samenwerking dit jaar met deze partners en naar een goede start van het vierde kwartaal! Er hebben zich een paar nieuwe leden bij ons aangesloten, en we zijn erg benieuwd naar hun inbreng. Door onze strategie het komend kwartaal bij te werken hopen wij om een nieuwe en duurzame groei voor onze portefeuille te realiseren.

reacties