A&F Investments kijkt terug op een succesvolle afsluiter van 2016

Beursjaar 2016 begon uiterst turbulent, schoot halverwege flink uit zijn slof, en is geëindigd met een heuse eindejaars (of Trump-) rally. Zowel de turbulentie als de eindejaarsrally was goed te merken in de resultaten van de portefeuille van A&F Investments. Dit artikel zal de belangrijkste momenten van het laatste kwartaal uitlichten, om vervolgens terug te kijken naar 2016 en de vooruitzichten van de commissie kort te bespreken.

Iedere eerste meeting van het kwartaal vragen wij de nieuwe commissieleden om een korte introductie pitch voor te bereiden. Hier komen vaak leuke ideeën uit voort, die in het verleden zeer succesvol bleken te zijn. Hetzelfde gold afgelopen kwartaal, omdat een van de nieuwe leden het Tech-bedrijf Nvidia had geanalyseerd. Hij wist iedereen te enthousiasmeren met de enorm geavanceerde producten van dit bedrijf en de potentie om uit te groeien tot een grote speler in de markt van zelfrijdende auto’s. Na verder onderzoek gaf een snel stijgende omzet en winst, en het mooie groeiperspectief de doorslag om hierin te investeren. Het resultaat: 35% rendement in 2 weken! Met het oog op de toekomst hebben we tevens indirect geïnvesteerd in windenergie, door aandelen van het recent beursgenoteerde fonds SIF Group te kopen. Daarnaast hebben we onze exposure naar goud afgebouwd om een Cybersecurity ETF te kopen. Een ander punt om op te merken is dat het risk management team pitches extra kracht geeft, of juist probeert te ontkrachten, door uit te leggen wat voor effect de nieuwe positie heeft op ons risicoprofiel en om verborgen risico’s te onthullen. Aan de andere kant stond dit kwartaal in het teken van bereikte koersdoelen. Vijf aandelen zijn verkocht doordat ze hun beoogde target hebben aangetikt, wat voor een leuke winst zorgt en tegelijkertijd ruimte creëert voor nieuwe investeringen.

Over heel 2016 kunnen de meeste leden zeer tevreden zijn. Ondanks de mini bear market in januari kan iedereen een prachtig rendement bij zijn inleg optellen. De Brexit, Trump, de problematiek bij banken en de uiteindelijke comeback van de olieprijs hebben vaak de boventoon gevoerd, maar leidden ook tot boeiende discussies en de nodige harde beslissingen. Al met al zijn er dit jaar 55 transacties uitgevoerd, waardoor bijna alle posities van het begin van het jaar vervangen zijn door nieuwe aandelen. Naast reguliere vergaderingen hebben er 3 gastcolleges van onze partners plaatsgevonden en zijn we een samenwerking aangegaan met The Market Mogul, een opkomend internationaal platform waar economen en financiële professionals interessante en relevante artikelen plaatsen, zonder invloed van de media. Met trots mag vermeld worden dat er sindsdien al 6 artikelen door onze auteurs zijn geplaatst.

“Op dit moment verslaan wij de schrijvers van andere universiteten op het gebied van shares en reads.”

We hopen dat 2017 nog meer hoogtepunten en verrassingen in het verschiet heeft, dat het winstherstel bij de bedrijven doorzet, en dat er weer prachtige aandelen gevonden worden. Het komende kwartaal staan activiteiten van onze partners Rembrandt Fusies & Overnames en IBS Capital Allies op het programma, dus we zullen zeker niet stil zitten!

reacties