Actief lid zijn bij A&F Investments

For the English version, click here

A&F Investments is de grootste individuele commissie van Asset | Accounting & Finance. Het is een investeringsgroep die wordt gerund door studenten van Tilburg University om hun kennis op het gebied van beleggen en vermogensbeheer te verbreden. Waarom kiezen studenten ervoor om zich aan te sluiten? Wat leer je precies? Dit zijn enkele van de vragen die veel gesteld worden door geïnteresseerde studenten. In dit artikel geven huidige en voormalige leden ons details over hun ervaringen, variërend van hun reden om lid te worden, tot hoe het een impact heeft op hun toekomstige carrière.

Waarom kies je ervoor om lid te worden en hoeveel tijd kost het naast je studie?

Er zijn veel verschillende redenen voor studenten om lid te worden. De meeste studenten willen meer praktijkervaring opdoen naast de theorie die zij leren tijdens hun finance-gerelateerde studies. Daarnaast kom je in aanraking met studenten die dezelfde interesses hebben.

Voor Burak Coskun, momenteel masterstudent Financial Economics aan de Universiteit van Oxford en alumni lid, was de reden om lid te worden dat hij een investeerder wilde worden met een rigoureuze, analytische aanpak, maar geen idee had waar hij moest beginnen. Met betrekking tot de tijdsinspanning zei hij: “De voorbereiding voorafgaand een aandelen pitch aan de commissie kost zo’n 10-15 uur, maar gemiddeld ben je 3-4 uur per week kwijt aan commissiewerk. Ik heb meer geleerd van A&F Investments dan van een van mijn vakken, dus de tijd die ik heb besteed was zeker de moeite waard.”

Iris Heuten, momenteel bachelorstudent Bedrijfseconomie aan Tilburg University en actief lid, koos ervoor om mee te doen omdat ze een beter inzicht wilde krijgen in het financiële wereld en dit wilde gebruiken om haar te helpen beslissen of ze dit later ook zou willen doen. “Gemiddeld kost het niet veel tijd, als ik een ‘stockwatcher’ rapport moet maken duurt het gemiddeld 2 tot 3 uur langer. En als ik moet pitchen hangt het af van het onderwerp dat wordt behandeld.”

De reden waarom Tim de Jong, momenteel masterstudent Finance aan Tilburg University en actief lid, zich heeft aangemeld, is dat hij meer wilde leren over beleggen en dit op grotere schaal wilde bereiken. “Als je met een groep investeert kun je grotere belangen kopen dan wanneer je zelf investeert en je leert ook veel meer samen. De hoeveelheid tijd die je erin moet steken is makkelijk te combineren met je studie. De 2 uur die je om de twee weken op woensdag moet besteden neemt bijna niets weg en je leert veel van elke pitch.”

Wat voor impact heeft A&F Investments op je huidige studie of toekomstige carrière?

Burak: “Mijn ervaring bij A&F Investments heeft mijn beslissing om vast te houden aan financiën en investeren als een intellectuele achtervolging en als een carrièrepad gestabiliseerd. Ik vond het zo voldoenend dat ik na mijn semester in Tilburg de strijd ben aangegaan door een eigen beleggingsclub te beginnen op mijn thuisuniversiteit. Ik ben ook bezig met het beheer van een zescijferig fonds voor verschillende investeerders, waardoor ik mijn diploma heb kunnen betalen en een fatsoenlijk inkomen ernaast heb kunnen krijgen. De vaardigheden die ik heb opgedaan als gevolg van mijn tijd bij A&F Investments hebben er ongetwijfeld aan bijgedragen dat ik een beter track record heb opgebouwd en dat ik in staat ben geweest om kapitaal op te halen.”

Iris: “Toen ik aansloot, had ik pas het eerste jaar van Bedrijfseconomie afgerond, dus ik was nog erg onervaren. Ik leerde echter al snel veel nieuwe dingen en het hielp me om de theorie beter te begrijpen en toe te passen in de praktijk. Iedereen is altijd erg aardig en helpt je als je iets niet zeker weet of als je een vraag hebt. Onervaren leden worden altijd in een groep gezet met ervaren leden, dus je wordt nooit in het diepe gegooid.”  

Tim: “Vooral als je in de richting van investeren wilt gaan voor je toekomstige carrière, helpt het veel bij het solliciteren naar banen. Het is altijd heel goed om extracurriculaire activiteiten te doen en naar mijn ervaring ook goed voor je cv. Ook al pitch je niet bij alle meetings, door goede vragen te stellen leer je ook kritisch te zijn.”

“Je kunt overal leren hoe je een discounted cash flow of vergelijkingsmodel kunt toepassen, maar het overtuigen van een kamer vol intelligente en geïnformeerde investeerders is een heel ander balspel.”

Wat zijn de hoogtepunten die je hebt gehad met deze commissie?

Burak: “De keer dat ik het beleggingsteam overtuigde om zich te ontdoen van de kaspositie van de club en alles in een wereldwijd indexfonds te stoppen, dit was tot toen de grootste transactie die uitgevoerd was. Daarnaast is het speculeren op het aandeel van Pandora aan het eind van de avond met een paar biertjes ook een van de dierbaarste herinneringen aan mijn tijd bij A&F Investments en Tilburg University.”

Iris: “De borrel na afloop van de bijeenkomsten is een geweldige manier om iedereen op een meer informele manier beter te leren kennen. Je maakt veel nieuwe vrienden in de tijd dat je bij A&F Investments zit.”

Tim: “Als je iets voor de groep gooit, ze overtuigt om het te kopen en later de hele groep ervan ziet profiteren, dan krijg je daar altijd een goed gevoel bij.”

Wat heb je het meest geleerd bij A&F Investments?

Burak: “Hoe je investeringsideeën kunt verwoorden. Je kunt overal leren hoe je een discounted cash flow of vergelijkingsmodel kunt toepassen, maar het overtuigen van een kamer vol intelligente en geïnformeerde investeerders is een heel ander balspel. Door het observeren van tientallen pitches kreeg ik inzicht in wat goed werkt en wat niet werkt bij het pitchen van een investeringsthesis. Als ik op een dag een opmerkelijke investeerder wordt, zal A&F Investments ‘de plaats zijn waar het allemaal begon’. Iedereen die geïnteresseerd is in beleggen moet het zeker uitproberen.”

Iris: “Ik heb geleerd hoe ik naar financiële cijfers moet kijken en hoe ik bedrijven moet waarderen. Daarnaast begrijp ik nu ook wat die cijfers precies betekenen. Bovendien heb ik mijn presentatievaardigheden verbeterd en een beter inzicht in de financiële wereld gekregen.”

Tim: “Hoe de theorie in de praktijk werkt op kleine schaal. Van begin tot eind is elke vergadering vergelijkbaar met investeringscommissies die ik tijdens mijn stage heb moeten bijwonen. Je leert hoe het ook in de praktijk werkt en leert meer kritisch te denken over dit onderwerp.”

——————————————————————————————————————————

Wil je ook lid worden van A&F Investments of wil je meer informatie? Neem een kijkje op de website of stuur een e-mail naar info@asset-accountingfinance.nl. Om lid te worden, stuur dan ook je cv met een motivatiebrief op.

reacties