Working at Vermetten – Door Jelle Simons

For the English version, click here.

Wie ben je en hoe ben je bij Vermetten terecht gekomen?

Ik ben Jelle Simons, 24 jaar. Na mijn Bachelor Business Administration (Bedrijfskunde) in Rotterdam aan de Erasmus universiteit te hebben afgerond ben ik gestart aan de Master Accountancy in Tilburg. Op dit moment ben ik nog bezig met de afronding van mijn scriptie én ik ben zelf lid van Asset Accounting & Finance. Tijdens mijn master wilde ik me oriënteren op werkgebied om een volgende stap te maken. Ik werkte op dat moment namelijk op de financiële administratie bij een accountantskantoor. Om een goede keuze te maken heb ik onder andere via Asset deelgenomen aan een kookworkshop bij de Piushaven in Tilburg. Hier kwam ik in contact met verschillende accountantskantoren, zo ook Vermetten. Tijdens deze workshop sprak Vermetten mij erg aan en dit bleek andersom ook zo te zijn toen ik na deze workshop benaderd werd door Vermetten zelf. Ik ben sinds oktober 2022 met veel plezier werkzaam bij Vermetten op de Audit afdeling.

Hoe bevalt het werken bij Vermetten je?

Tot nu toe bevalt het werk mij erg goed. We werken op de Audit afdeling projectmatig in teams. Dit vind ik een leuke manier van werken omdat je het samen doet. We werken met jonge teams op de Audit afdeling, dus ik werk met veel mensen van mijn leeftijd wat erg fijn is. Verder is Vermetten heel begaan met werknemers en dit te merken aan verschillende punten binnen de organisatie en hun beleid. Er zijn bijvoorbeeld flexibele werktijden zodat je jouw werktijden in kunt delen hoe dit voor jezelf het beste uitkomt. Verder ben ik vanaf begin af aan erg goed begeleid aangezien ik nog geen ervaring had in de controlepraktijk. Door de Vermetten academy, een intern ontwikkelingsplatform waarmee je afgestemd op jouw persoonlijke ontwikkelingsbehoefte, het hele jaar door trainingen en cursussen kan volgen, kan ik mezelf blijven ontwikkelen binnen Vermetten. Ook na mijn studie ga ik hier mee verder. Ten slotte vind ik het leukste binnen mijn taken dat ik veel verantwoordelijkheid krijg in mijn werk, door zelf gespreken te voeren met klanten. Het feit dat we veel bij de klant zitten zorgt voor veel afwisseling. Zo zit je niet elke dag op hetzelfde kantoor met dezelfde mensen, maar leer je veel nieuwe mensen en organisaties kennen en kom je telkens weer in een andere omgeving.

Welk moment bij Vermetten blijft jou altijd bij?

Het moment bij Vermetten wat mij altijd bij zal blijven is de deelname aan een voetbaltoernooi voor accountantskantoren. Dit was erg gezellig en een leuke manier om verschillende mensen binnen Vermetten te leren kennen, ook van andere afdelingen. Dit was op een vrijdagavond in Breda op het voetbalveld van PCP. We zijn uiteindelijk tweede geworden van 15 teams. Na het toernooi hebben we nog gezellig een drankje gedaan, want ook dat hoort er natuurlijk bij.

Welke tip geef je studenten mee vanuit jouw ervaring?

Zorg dat je je goed oriënteert op allerlei verschillende manieren. Zo weet je bijvoorbeeld op tijd voor jezelf welke richting je op wil binnen Accountancy of Finance. Stel dat je richting Accountancy wil, ga in gesprek met mensen van de samenstelafdeling en van audit om hier een beeld van te krijgen. Er zijn vaak mogelijkheden om op beide afdelingen mee te lopen om al een beeld te krijgen. Zo kan je ook de sfeer proeven per kantoor. Wil je bij een klein of groot of juist een middelgroot kantoor werken? Wat past er meer bij jou? Denk hier goed over na en neem echt de tijd binnen je studie om te oriënteren op deze gebieden. Maak hier tijd voor. Het gaat namelijk om de eerste stap in je loopbaan en om een plek waar je vele uren gaat doorbrengen. Ik weet dat we de komende periode bij Vermetten ons kantoor op woensdagen opstellen als werkcafé voor scriptiebegeleiding. Dit is een goede manier om je te oriënteren en een organisatie al van binnen te kunnen zien.

reacties