Working At Witlox VCS

Wie ben ik?

Mijn naam is Dietske Bastiaensen, ik ben 22 jaar en kom uit Zundert. Na het behalen van mijn VWO-diploma ben ik begonnen aan de Bachelor Bedrijfs- en Consumentenwetenschappen aan Wageningen University. Gedurende de opleiding merkte ik dat mijn interesse voornamelijk uit ging naar de cijfers van bedrijven. Vandaar dat ik tijdens het afronden van mijn Bachelor ben begonnen aan de premaster Accountancy. Deze heb ik het afgelopen half jaar afgerond, net als de Bachelor.

Aangezien ik in het afgelopen jaar een minimaal aantal vakken gevolgd heb, had ik redelijk wat tijd over buiten school. Vandaar dat ik op zoek ben gegaan naar een bijbaan in het accountancy vak. Op deze manier zou ik ook buiten school veel kunnen leren over accountancy. Zo ben ik ongeveer zeven maanden geleden begonnen bij Witlox VCS als werkstudent in de rol van assistent accountant binnen de audit. Hier werk ik op dit moment vier dagen per week.

In september ga ik beginnen aan de Master Accountancy, hier ga ik het “Professional (RA/RC) traject” volgen. De Master betreft een voltijd opleiding van één jaar, welke ik ga volgen in combinatie met het werken bij Witlox VCS. Op deze manier heb ik de mogelijkheid om de theorie die ik leer tijdens de colleges direct in de praktijk te gebruiken. Vanuit Witlox VCS krijg ik de mogelijkheid om werken te combineren met leren. Zo is het in overleg met mijn leidinggevende mogelijk om extra te werken wanneer de opleiding dit toelaat en minder te werken als ik druk ben in de voorbereiding op tentamens.

Wat doe ik bij Witlox VCS en hoe ziet het team en de organisatie eruit?

Ik ben werkzaam in het Audit team van Witlox VCS. Dit betekent dat ik in een team zit met assistenten en accountants die zich bezighouden met de controlewerkzaamheden bij de, over het algemeen, grotere klanten van Witlox VCS. Witlox VCS is gevestigd in Breda en richt zich op het MKB. Ik ben regelmatig werkzaam op locatie bij klanten en zie daardoor diverse bedrijven van binnen. Per opdracht werken we meestal met 3 personen 2 of 3 weken aan het dossier. Door deze omvang ben ik bij diverse onderdelen van het controleproces betrokken en zie ik ook veel van de organisatie.

Witlox VCS wil het totaalpakket aan kunnen bieden aan haar klanten, waardoor je ook met de andere afdelingen te maken hebt. Zo zijn er klanten waarvoor de loonadministratie en uitbetaling hiervan wordt verzorgd door de loonafdeling van Witlox VCS, daarnaast ook financieringsvraagstukken aanpakken vanuit de corporate finance afdeling en het fiscale advies en rekenwerk wordt verzorgd vanuit de fiscale afdeling. Deze informatie gebruik ik vervolgens om mijn werkzaamheden uit te voeren.

“De medewerkersdag laat duidelijk zien dat Witlox VCS uit is op ontwikkeling, niet alleen op bedrijfsniveau, maar ook op persoonlijk niveau.”

Het team, waarin ik zit, bestaat grotendeels uit Register Accountants en studenten die bezig zijn met het RA traject. Het RA traject volgen ze bijvoorbeeld op Nyenrode Business University of Tilburg University. Doordat er meerdere studenten in het team zitten en tegelijk ook Register Accountants met hun ervaring geeft dit een erg prettige sfeer om in te werken en dit maakt het ook gezellig. Zo zijn we pas met de assistent-accountants op maandagavond naar een speciaal bier avond geweest, waardoor je elkaar ook op een andere manier leert kennen buiten het werk.

Buiten het werk zijn er nog meer activiteiten, met het team waarin je zit of met het gehele kantoor. Zo hebben we een jaarlijks team uitje met team 3. Dit jaar werd dit gehouden op de golfbaan, waar we een golfcursus kregen en ook zelf nog wat holes mochten spelen. Hierna werd de dag afgesloten met een heerlijke Italiaanse hapjestafel en veel gezelligheid. Twee weken geleden was ik bovendien aanwezig op mijn eerste medewerkers dag. Tijdens deze dag werden er twee cursussen verzorgd. De eerste cursus ging over je persoonlijke ambitie en je intrinsieke motivatie, waarna de tweede cursus door ging op dit onderwerp, maar dan in het zoeken van een collectieve ambitie, die de persoonlijke ambities binnen het kantoor verbindt. Na het buffet was het tijd voor het avondprogramma, namelijk een pop quiz. Op deze manier wordt het leerzame gekoppeld aan gezelligheid, waardoor je ook als kantoor dichter tot elkaar komt en je collega’s beter leert kennen.

Deze medewerkers dag laat duidelijk zien dat Witlox VCS uit is op ontwikkeling, niet alleen op bedrijfsniveau, maar ook op persoonlijk niveau. Persoonlijke ontwikkeling en feedback geven en ontvangen behoort dan ook tot de rode draad van een van de trainingsprogramma’s van Witlox VCS.

Mijn ervaring bij Witlox tot nu toe

Wat ik erg fijn vind aan het werken bij Witlox VCS is dat het een accountantskantoor van middelgrote omvang is. Er zijn ongeveer 120 medewerkers in dienst. Dit betekent voor mij dat je vanaf het eerste moment het gevoel hebt dat je serieus genomen wordt en ook daadwerkelijk aan de controle mag gaan werken. Ook wordt je hierdoor bij veel zaken betrokken en krijg je mee wat er binnen het bedrijf speelt. Er hangt een prettige informele sfeer en de lijntjes tussen de verschillende teams en de teamleiders zijn kort. Hierdoor voelde ik me meteen thuis bij Witlox VCS.

Tips voor studenten van Tilburg University

Het is belangrijk dat je op zoek gaat naar iets wat je echt leuk vindt en waar je interesses liggen. Om hierachter te komen is het handig om zo veel mogelijk informatie te hebben. Deze informatie kun je verkrijgen door het praten met mensen over hun ervaringen. Zo mag je mij altijd een berichtje sturen via LinkedIn of me aanspreken op de universiteit wanneer je vragen hebt.

Spreekt werken bij Witlox VCS jou aan en zou je hier graag meer informatie over ontvangen? Neem dan eens een kijkje op de site (https://www.witloxvcs.nl/) of neem contact op met Loes Vinkenborg.

reacties