Working at PwC

For the English version, click here

Wie ben ik?

Mijn naam is Sam Tushuizen, ik ben 23 jaar en woon in Tilburg. Sinds ik op de middelbare school het vak management & organisatie heb gehad weet ik al: ik wil accountant worden. Tegen de tijd dat ik een studie moest kiezen heb ik overwogen om meteen na de middelbare school naar Nyenrode te gaan en te beginnen met werken. Uiteindelijk heb ik hier niet voor gekozen en ben ik in 2015 gestart met de bachelor Bedrijfseconomie bij Tilburg University. De accountancy vakken die we kregen hebben mijn beeld bevestigd dat ik graag de audit in wil. Daarom ben ik daarna de master Accountancy gaan volgen, ook bij Tilburg University. De masterscriptie heb ik een half jaar uitgesteld, waardoor ik tijdens het derde en vierde blok relatief weinig college had. Het leek me een goed idee om tijdens mijn master al wat werkervaring op te doen. Ik ben toen voor het eerst in contact gekomen met PwC, waar ik drie maanden stage heb gelopen. Na de zomer heb ik nog een scriptiestage gedaan, waarna ik in februari 2020 officieel ben gestart als Associate bij PwC.

Werken bij PwC

PwC is een van de Big4 accountancy kantoren met 12 vestigingen in Nederland. Zelf zit ik in business unit Zuid, waar de kantoren Breda, Eindhoven en Maastricht onder vallen. Het soort klanten waar we de jaarrekeningcontrole voor uitvoeren is heel divers. Denk bijvoorbeeld aan grote beursgenoteerde ondernemingen, onderwijsinstellingen, productieondernemingen, familiebedrijven en gemeentes. Als je start bij PwC krijg je in het begin een zo breed mogelijk klantenpakket. Hierdoor kan er eerst ervaring opdoen met verschillen type klanten en zodat je daarna een goede keuze kan maken welke klanten je wel en niet leuk vindt.

“Alle collega’s, van senior associate tot manager en partner, staan altijd voor je klaar om je te coachen en helpen als je iets niet begrijpt en nieuwe posten op gaat pakken.”

Een van de redenen om bij PwC te solliciteren was het feit dat het een Big4 kantoor is. Ik vind het belangrijk om in het begin van je carrière je te ontwikkelen binnen het accountancy vak. PwC sluit hierbij aan door een divers klantenpakket aan te bieden. Door verschillende typen klanten te hebben blijft het werk divers en uitdagend. Daarnaast zit je als Associate de eerste twee jaar van je carrière in the Associate Academy, de interne opleiding van PwC. Hier krijg je trainingen hoe je bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren, gesprekken met de klant voert, maar ook hoe je feedback aan je teamleden kunt geven. De doorslaggevende factor was de sfeer en het contact met de PwC’ers die ik heb ervaren tijdens de inhousedag van A&F. Tijdens mijn master heb ik meegedaan aan een inhousedag waardoor ik heb meegemaakt hoe het als PwC’er is om bij een klant te zijn en samen met het team de audit uit te voeren. Niet alleen de werkzaamheden spraken me aan, maar ook de sfeer tijdens deze dag. Dit ervaar ik nu nog steeds als ik met het team bij de klant, op kantoor, of nu zelfs virtueel aan het werk ben: er is altijd ruimte voor een praatje. Ik kan iedereen dan ook aanraden om zo’n dag bij te wonen. Voor mij was dat de beste manier om te ervaren hoe het is om te werken bij PwC.

Mijn toekomst bij PwC

Het is nu bijna 1,5 jaar geleden dat ik ben gestart bij PwC en nog steeds leer ik iedere dag iets nieuws. De komende jaren wil ik me dan ook blijven focussen op mijn ontwikkeling als accountant. Afgelopen september ben ik gestart met de theoretische opleiding (post-master accountancy) aan Tilburg University om mijn RA titel te halen. Na deze zomer ga ik ook beginnen met de praktijkopleiding, waarna ik hopelijk over drie jaar mijn RA titel heb. Ondertussen wil ik mezelf blijven uitdagen binnen PwC en het klantenpakket dat ik heb. PwC is een fijne plek om te werken en jezelf te ontwikkelen. Alle collega’s, van senior associate tot manager en partner, staan altijd voor je klaar om je te coachen en helpen als je iets niet begrijpt en nieuwe posten op gaat pakken. Mede hierdoor ben ik nog steeds blij met mijn keuze om te gaan werken bij PwC en dan heb ik, vanwege corona, de vrijmibo’s, skireis en kerstborrel nog niet eens meegemaakt.

Jouw toekomst bij PwC

Mocht je meer willen weten hoe het is om te werken bij PwC dan kan je mij altijd via LinkedIn een berichtje sturen of mailen naar onze recruiter Anil Kaplan (anil.kaplan@pwc.com).

reacties