Working at KPMG

Waar ligt mijn interessegebied? Wat zijn mijn ambities? En met welk bedrijf heb ik een klik? Dit zijn vragen die iedere student stelt tijdens zijn studentenperiode. Toch blijkt dat de meeste WO’ers het lastig vinden om hier antwoord op te geven. En logisch! Waar je bij het HBO verplicht stage loopt, is het bij universiteit allemaal op eigen initiatief. Als recent afgestudeerde vertel ik jullie over mijn studententijd en geef ik tips waarmee je gemakkelijker in aanraking komt met jouw toekomstig werkgever.

 Ik ben Laurens Mesuere, 24 jaar en van origine kom ik uit Sluis (Zeeuws-Vlaanderen). Na het VWO ben ik naar DE studentenstad van Brabant verhuisd, Tilburg, en heb ik hier mijn Bachelor Bedrijfseconomie en ruim een maand geleden ook mijn MSc Accountancy afgerond. Tussendoor heb ik een studiereis mede-georganiseerd en een bestuursjaar gedaan bij Asset | Accounting & Finance, wat ik als unieke ervaringen heb beschouwd en iedereen zou aanraden. Afgelopen half jaar resteerde alleen nog mijn MSc Thesis die ik bij KPMG in Eindhoven geschreven heb. Inmiddels werk ik hier nu als Trainee, waar ik graag vertel over mijn eerste ervaringen.

Op een vroege dinsdagochtend reed ik naar de klant, waar ik voor een periode van twee weken ingeroosterd was. De rest van mijn team was al sinds januari druk bezig voor deze corporate, die ruim het grootste marktaandeel wereldwijd in zijn branche heeft. Die middag was de deadline voor het tekenen van de jaarrekening en iedereen had de afgelopen dagen en avonden gewerkt om het te halen. Om 17.30 uur was het zover en werd er met een glas van het bruisend gele goud gevierd wat we met het team bereikt hadden.

Work hard, play hard is het motto binnen het team. Als trainee Accountancy biedt KPMG jou alle kansen en mogelijkheden die binnen het vakgebied bestaan, waar diversiteit één van de kernwoorden is. Klanten van groot tot klein, beursgenoteerd of non-profit, het is allemaal mogelijk. Daarnaast sluit je bij iedere klant steeds weer bij een nieuw team aan, dat bestaat uit verschillende functies en lagen van ervaring. En wat die team building betreft, dat zit wel goed. Heel het jaar door worden er evenementen georganiseerd, zoals bij feestdagen en is er natuurlijk de ski trip met meer dan 100 andere collega’s. In het bijzonder viert KPMG dit jaar ook nog eens haar 100 jarig bestaan.

De teams binnen KPMG zijn jong en ambitieus. Wat ik van afgelopen maanden heb ervaren, is dat je samenwerkt naar één doel. Van trainee tot partner, iedereen helpt elkaar bij zijn/haar taken en is erg toegankelijk. Dit draagt bij aan de hoge leercurve, wat ook nodig is binnen het vakgebied. Je leert in een korte tijd veel verschillende bedrijven en processen kennen. Het is als het ware een kijkje in de keuken bij de financiële administratie van het bedrijf. Juist om deze redenen heb ik bewust voor dit vakgebied gekozen. In september zal ik beginnen aan de Post-Master Accountancy met als doel om over een aantal jaar de prestigieuze RA titel te behalen.

Maar de keus voor jouw persoonlijke ideale werkgever is niet altijd zo eenvoudig, omdat er zoveel verschillende bedrijven zijn en je pas echt weet hoe het is als je er daadwerkelijk aan de slag gaat. Begin vroeg met oriënteren en ga op zoek naar welk bedrijf het beste bij je past. Mijn tijd bij Asset | Accounting & Finance heb ik de gelegenheid gekregen om in een korte tijd  met veel bedrijven in contact te komen. Ook jullie moeten goed oriënteren, bijvoorbeeld middels de vele carrière evenementen die er georganiseerd worden, zoals Inhouse Days, een Financial Business Dinner of bijvoorbeeld de Economic Business Weeks Tilburg. Dus het is nu aan jullie, mijn advies:

“Expand your horizon, control your future!”

reacties