Working at Fagro

Mijn naam is Maxim van den Akker, ik ben 24 jaar en geboren en getogen in een klein dorp genaamd Budel. Ik woon in Tilburg sinds 2013 en deel een studentenhuis met vier vrienden en mijn vriendin, die allen bij voetbalclub TSVV Merlijn voetballen. Als je op of rondom het veld bij Merlijn bent geweest, heb je me vast gezien, aangezien ik mijn meeste dagen daar spendeerde.

Wat heb je gedaan tijdens je studententijd?

Na mijn vwo-opleiding startte ik de bachelor bedrijfseconomie. Na een jaar op-en-neer reizen besloot ik om op kamers te gaan en te integreren en netwerken in het Tilburgse studentenleven (lees: bier drinken en plezier maken). Tijdens mijn studie heb ik bestuursjaren en commissies gedaan, en dit gecombineerd met het Honor’s Program van de universiteit en enkele bijbanen. Na mijn bachelor begon ik aan een master in Finance, en deze heb ik afgerond.

“Vandaar dat ik zocht naar een variatie aan inzichten; een baan waarbij je de mogelijkheid hebt om zowel veel verschillende bedrijven te zien als verschillende soorten werk te ervaren.” 

Mijn zoektocht naar een baan

Tijdens mijn master besefte ik dat het mooie leven dat ik leidde tot een einde kwam. Zoals iedere student begon ik naar mogelijke banen te zoeken die ik zou kunnen beginnen na het verdedigen van mijn scriptie. Ik heb meerdere inhouse- en case dagen bezocht, de EBT, en andere mogelijkheden. De case studies gaven mij een inzicht waar ik niet zou willen werken. Helaas gaven ze mij niet het inzicht waar ik wel zou willen werken. Vandaar dat ik zocht naar een variatie aan inzichten; een baan waarbij je de mogelijkheid hebt om zowel veel verschillende bedrijven te zien als verschillende soorten werk te ervaren. Dit alles deed ik om te weten te komen in welke richting ik mijn toekomstige carrière wilde sturen. Ik wist dat een van mijn oud groepsgenoten werkte als interim financial, en dat klonk als een mooie uitkomst voor mijn besluiteloosheid. Dus begon ik te zoeken naar bedrijven in de richting van interim, en een van hen was Fagro.

Waarom Fagro?

Tijdens mijn zoektocht naar een werkgever wist ik dat ik niet voor de eerste de beste werkgever zou gaan die mij een goede baan zou aanbieden. Ik ging naar drie verschillende bedrijven en gelukkig gaven zij mij allen een aanbod. Alle aanboden waren vergelijkbaar: een goed salaris, een leaseauto en enkele gunstige secundaire arbeidsvoorwaarden. Ik had een goed gevoel bij ieder bedrijf. Echter onderscheidde een van deze bedrijven zichzelf door mij iets te bieden wat ik wilde blijven doen: leren. Fagro was het bedrijf dat mij de meeste mogelijkheden bood om mezelf te verbeteren als professional. Deze groeimogelijkheid, samen met het feit dat Fagro niet enkel probeert te kijken naar iemands mogelijkheden maar ook of een persoon een match is als persoon zijnde, zorgde ervoor dat ik voor Fagro koos.

Mijn huidige project

Op dit moment ben ik bezig met een project voor Equipe Zorgbedrijven. Het is een privaat bedrijf actief in de gezondheidszorg dat zich specialiseert in enkele richtingen zoals dermatologie, plastische chirurgie, handoperaties en nog veel meer. Het bedrijf breidt snel uit, en ze zijn overgestapt naar een nieuw softwareprogramma. Hierdoor hadden ze extra hulp nodig om de administratie op orde te krijgen. Tijdens de eerste maand leerde ik de software te begrijpen en loste ik het geknoei op dat was ontstaan door de implementatie van de software. Hierna spendeerde ik enkele maanden om de manier van administratie efficiënter te maken en beter te laten ondersteunen bij de maandafsluiting. Hierbij was ik in contact met personen op twaalf verschillende locaties. Na het afronden van dit project kwam er iets nieuws op mijn pad: er was een nieuw bedrijf gekocht, maar dit bedrijf maakte niet de winsten die werden verwacht. Nu ben ik bezig met het vergaren van inzicht waarom dit bedrijf niet presteert volgens de verwachting. Dit project richt zich meer op controle en data-analyse, en ook het rapporteren en aanpakken van problemen. Het is mooi dat ik in staat was om twee banen tegelijkertijd te doen binnen hetzelfde bedrijf, waarbij de laatste baan uitdagender bleek te zijn. Dit gaf mij de kans om een grotere stap omhoog te maken, vergeleken met een project waarbij je lang dezelfde functie behoudt.

“Wanneer het aankomt op banen: doe zoveel mogelijk casestudies, want ze geven een goede indicatie over een echte baan.” 

Een woord van advies

Ten eerste: geniet van je studentenleven. Haal alles er uit wat erin zit. Doe een bestuursjaar, commissies, sport, drink en zet geen wekker. Wanneer het aankomt op banen: doe zoveel mogelijk casestudies, want ze geven een goede indicatie over een echte baan. Als je naar een baan gaat zoeken, kies dan niet voor het minimale als dat toevallig de makkelijkste keuze is. Er zijn, zeker in het huidige tijdperk, zo veel mooie banen. Probeer daarom een aanbod te krijgen van meerdere bedrijven, en vervolgens de voor- en nadelen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Daarnaast is het leven na je studententijd zo slecht nog niet. Je hebt minder vrije tijd, maar meer geld zodat je kunt doen wat je wil op je vrije dagen.

Voor vragen, reacties of gewoon een gesprek kun je me altijd contacteren via LinkedIn.

reacties