Working At EY

Allereerst kort wat over mezelf.
Als een verdwaalde geslaagde middelbare scholier koos ik voor de bachelor bedrijfseconomie omdat het vrij bekend was dat er meerdere carrièremogelijkheden waren bij afronding van deze opleiding. Na het afronden van de bachelor koos ik ervoor om de master accountancy te gaan volgen om meer kennis te verkrijgen over een nieuw interessegebied van mij: de audit/controlepraktijken. Daarnaast sprak het me erg aan om in de toekomst bij een bigfour accountantskantoor te gaan werken. Tijdens de master heb ik van ieder bigfourkantoor een inhousedag bijgewoond, waarbij EY mij de leukste dag heeft bezorgd. Als gevolg hiervan heb ik een scriptiestage bij EY Eindhoven weten te scoren. Hier heb ik een leuke, gezellige en leerzame tijd gehad. Reden genoeg om vervolgens te starten bij EY. Op de dag van vandaag jl. 20 november 2019 heeft EY Eindhoven het te doen met een 23-jarige startende accountant genaamd Robin Hu.

Een werkdag bij EY is voor ieder persoon erg verschillend. Dit is afhankelijk van de klant die je hebt. Zo kan het zijn dat je naar een klant toe moet met het team om daar de controle uit te voeren. Daarnaast kun je met het team op een EY locatie werken als het niet nodig is om bij de klant te gaan werken. Dit is bijvoorbeeld wanneer alle benodigde documenten en informatie zijn ontvangen van de klant.
Voor mij ziet de werkdag er iets anders uit dan de meeste accountants bij EY. Tot nu toe ben ik alleen maar bezig geweest met één klant, de grootste van EY Eindhoven. Omdat het een mega klant is, vergt dit wel wat tijd en verklaart dat waarom ik dus tot zover één klant heb gehad. Ik moet wel even vermelden dat ik hierom heb gevraagd voorafgaand mijn start bij EY. Ik zag dit en het is een grote uitdaging.
Ik werk voornamelijk op kantoor EY Eindhoven met het team. Het is een groot team en de meeste collega’s zijn al vrij ervaren. Omdat we als team bij elkaar zitten kunnen we veel met elkaar sparren en elkaar goed ondersteunen. Voor mij is alles vrij nieuw, maar door de ondersteuning van ervaren collega’s is het werk een stuk beter te doen. Tegelijkertijd leer ik bij de ondersteuning en begeleiding van ervaren collega’s erg veel over het vakgebied en de klant. Zij vinden het belangrijk dat ik veel leer en dat ik mezelf kan ontwikkelen.

De ontwikkeling van werknemers is overigens iets waar EY veel waarde aan hecht. EY biedt mij vele kansen om mezelf als persoon te ontwikkelen. Denk hierbij aan de tijd die wij krijgen en kunnen verkrijgen voor de studie. Ook krijgt ieder persoon een coach en vertrouwenspersoon toegewezen. Deze personen ondersteunen mij met de work-study-life balance en eventuele problemen die ik zowel zakelijk als privé ervaar. Verder wordt intern bij EY informele en formele cursussen gegeven die helpen bij de ontwikkeling zoals boekhoudcursussen en work-life balance cursussen.

“Werken bij EY zie ik niet echt als ‘’werken’’, maar meer om mezelf als persoon en accountant te ontplooien en om weer leuk met collega’s te gaan strijden.”

EY heeft het een en ander te bieden, maar wat vind ik van EY?
Het zal waarschijnlijk erg cliché klinken, maar uiteindelijk draait het voor mij om de prettige sfeer en cultuur binnen EY. De bigfourkantoren bieden vrijwel soortgelijke voorwaarden, maar de sfeer en cultuur kan erg verschillend zijn tussen de kantoren.
De sfeer en cultuur die ik bij EY (Eindhoven) heb mogen proeven is open, warm en informeel.
Ik kan het erg goed vinden met de vele collega’s die ik tot nu toe heb ontmoet. Ook is het vaak gezellig en is iedereen bereid om elkaar te helpen. We werken ten slotte allemaal samen. Daarnaast wordt er ook gewoon hard gewerkt en is daar de ruimte voor. EY organiseert periodieke evenementen waarbij we elkaar als collega’s op een andere manier leren kennen. Deze evenementen heb ik zeer positief ervaren. Als laatst wil ik nog vermelden dat je niet veel merkt van een hiërarchie wat ik overigens prettig vind. Of je nou met een manager of een partner praat, je merkt geen bepaalde overheersende attitude.

Ter afsluiting wil ik nog wat advies uitbrengen aan de studenten.
– Start met of blijf connecten met nieuwe mensen. Dit helpt je erg veel om uiteindelijk jouw optimale werkplek te vinden. Daarnaast is het altijd leuk om nieuwe mensen te leren kennen en om dingen te sharen.
-Neem deel aan evenementen die worden georganiseerd door zowel Asset als door de accountantskantoren. Probeer zo divers mogelijk te zijn en zoveel mogelijk evenementen te bezoeken. Uiteraard kost dit wat tijd, dus het is aangeraden om een top x lijst op te stellen van kantoren die jou het meest aanspreekt.
-Als dit artikel niet genoeg informatie geeft over mijn ervaringen bij EY, twijfel dan niet om mij eens te contacteren via Linkedin!
-Studeren heeft geen haast! Geniet van je studententijd en doe eventueel wat langer over je studie, want werken ga je straks genoeg. Dit komt van iemand die de master in één jaar heeft afgerond.

reacties