We Learn Best When we Learn Together – A&F Investments Second Quarter

Het was een prachtig jaar voor A&F Investments. Nu we de zomer weer ingaan, is het tijd voor een terugblik op afgelopen kwartaal en het jaar. We mogen absoluut niet klagen. A&F Investments heeft dit jaar prachtige bedrijven gekocht en verkocht, leerzame gastcolleges gehad en we mochten op bedrijfsbezoek. En last but not least, we hebben de Europese indices verslagen het afgelopen jaar!

“Al met al hebben we ruimte kunnen maken voor goede nieuwe ideeën en kunnen we met een opgeruimd en mooi portfolio de zomer in.”

Laten we eerst kijken naar de transacties van afgelopen kwartaal. Aan het begin van het kwartaal hebben we Galapagos en de Consumer Staple ETF verkocht. Galapagos hebben we deels verkocht, omdat hun medicijn filgotinib positieve resultaten had, dus wij konden wat winst nemen op onze grote positie. De Consumer Staple ETF vonden wij niet interessant meer en de prestatie was ook ondermaats. In de plaats daarvan heeft A&F Investments een koffie ETF gekocht. De koffieprijs staat historisch laag en bij slecht weer in Zuid-Amerika verwachten wij dat de prijs zal stijgen. Verder hebben we de Robeco Fintech ETF gekocht om mee te kunnen profiteren van de fintech trend. We hebben ook winst genomen op onze olie ETF, aangezien deze het goed had gedaan en we geen ruimte zagen voor verdere stijging. Ten slotte hebben we aandelen Kion en Red Hat verkocht en onze posities in de Europe en Pacific ETFs gesloten. Onze positie Kion was te groot dus die is deels verkocht. Red Hat hebben wij verkocht omdat de prijs het overnamebod van IBM had bereikt en er dus weinig ruimte voor stijging over was. De Pacific en Europe ETF hebben we heel lang gehad, maar ze voegden, naar onze mening, weinig toe aan ons portfolio. Al met al hebben we ruimte kunnen maken voor goede nieuwe ideeën en kunnen we met een opgeruimd en mooi portfolio de zomer in.

(A&F Investments vs. de AEX)

Ten slotte hebben we het afgelopen kwartaal een interessant gastcollege mogen volgen van First Dutch en hebben we een inhouse dag genoten bij IBS Capital Allies, die werd afgesloten bij restaurant Loetje in Amsterdam. Zelf hebben we het kwartaal afgesloten met onze gebruikelijke strategy meeting, waar we wijzer zijn geworden over Real Estate en we een kijkje hebben genomen naar ons portfolio. Om het jaar af te sluiten hielden we een pubquiz in de Nachtwacht en dronken we op het afgelopen jaar. Dat we de zomer ingaan, betekent helaas ook dat we vertrekkende leden hebben. We wensen de vertrekkende leden veel succes toe met hun stages, masters en verdere loopbanen! Aan de andere kant heten we de nieuwe leden welkom in de groep.

reacties