The Added Value of an Internship

Starten bij Philips

Niet zo lang geleden, te weten op 1 juni 2017, ben ik bij Philips begonnen als Intern. Daarnaast studeer ik nog steeds aan Tilburg University. De reden dat ik voor een stage heb gekozen is dat ik de kennis die ik tijdens mijn bachelor heb opgedaan ook daadwerkelijk in de praktijk wil brengen. De keuze om dit bij een multinational te doen komt voort uit mijn wens om mijn vaardigheden te verbeteren. Een van mijn hoofdredenen om een stage te lopen was om te zien hoe mijn studie zich verhoudt tot de praktijk.

De digitale wereld wordt steeds belangrijker en ik geloofde er sterk in dat ik een bijdrage kon leveren in de digitale en online marketing, rollen die een paar jaar geleden nog niet bestonden. Ik hoopte zowel van toegevoegde waarde te zijn voor het bedrijf en tegelijkertijd veel te leren van de kans die mij werd aangereikt.

Inzicht in de werkomgeving

Ik kreeg inzicht in de werkomgeving van een groot internationaal merk zoals Philips en ik moest mijn kennis en vaardigheden laten zien aan een brede groep collega’s van over de hele wereld. Dit alles helpt me om mijzelf verder te ontwikkelen in de toekomst en het zal de keuzes gaan beïnvloeden die ik nog moet maken in mijn carrière, zoals de keuze tussen werken in mijn thuisland Albanië of het buitenland. Ik ben actief bij de Floor Care afdeling, dus ik leer veel over specifieke producten zoals stofzuigers. Het is belangrijk om te weten hoe een bedrijf zijn producten maakt en zaken doet met retailers en andere partijen.

Bij het kiezen van mijn stageplek stond ik open voor iedere kans die mij werd aangereikt, ook al had ik natuurlijk mijn persoonlijke voorkeuren. Naast het feit dat Philips enorme naamsbekendheid geniet, had ik al een voorkeur voor het bedrijf omdat mijn vader onder andere stofzuigerzakken verkoopt in zijn zaak. Bekend zijn met een merk helpt altijd, of het nu gaat om de marketing van een product of om de beslissing waar je wilt gaan werken.

Ervaring

Ik ben nu twee maanden verder en ik durf nu al met zekerheid te zeggen dat het de beste keuze is geweest die ik had kunnen maken met betrekking tot mijn carrière. Ook mijn persoonlijke ontwikkeling heeft een vlucht genomen en ik heb veel nieuwe kennis opgedaan op veel verschillende fronten. Zo ben ik veel te weten gekomen over de producten en het business-aspect van Philips.

Het is interessant om te weten te komen welke keuzes je collega’s hebben gemaakt tijdens hun loopbaan en waarom. Dit biedt je nieuwe inzichten en geeft je nieuwe ideeën om de juiste keuzes te maken in de nabije toekomst. Waar ik me over verbaasde was het gemak waarmee mensen hun carrièreweg omgooiden. Zo heb ik collega’s ontmoet die accountancy gestudeerd hebben en nu werken als Product Marketing Managers.

Advies

Ik kan het iedere student aanraden om een stage te gaan volgen. Dit geldt zeker voor internationale studenten, die op die manier kennis kunnen maken met een Nederlandse werkomgeving. Je zult zeker verschillen tegenkomen en dit kan je helpen om jezelf te ontwikkelen en om te leren over cultuur en de werkethiek van de Nederlanders.

reacties