Sheffield, wat een geweldige ervaring!

Exchange: geweldig!

In tegenstelling tot vele anderen, was het voor mij in het begin zeker geen zekerheid dat ik op exchange zou gaan. Ik vond het eigenlijk allemaal wel prima hier in Tilburg, maar naarmate het keuzemoment dichterbij kwam ging ik toch wel twijfelen. Medestudenten vertelden vol enthousiasme waar ze naartoe wilden gaan en van anderen die op exchange geweest waren, of er op dat moment waren, hoorden ik super toffe verhalen. Het moment waarop ik echter overtuigd werd, was toen ik de plaatselijke kroeg in Erp met een derdejaarsstudent aan het praten was die niet op exchange was gegaan. Hij had er zoveel spijt van, dat ik de volgende dag enkel nog dacht: ik wil de aankomende jaren niet hetzelfde verhaal aan anderen studenten moeten vertellen. Vanaf dat moment ben ik intensief gaan rondkijken voor mijn exchange bestemming.

Na vele recensies gelezen te hebben en veel informatie opgedaan te hebben, wist ik het echter nog steeds niet. De ene dag wilde ik in Europa blijven en de andere dag wilde ik naar Azië. Een paar dagen voordat ik aan mijn brief moest gaan beginnen was ik er zo goed als zeker van dat ik naar Azië ging, maar 24 uur later was die gedachte alweer compleet omgedraaid. Uiteindelijk moest ik dan toch kiezen, waarbij mijn keuze op Europa viel. Engeland, Zweden en Noorwegen waren de landen waarvoor ik me inschreef, waarbij ik uiteindelijk mijn eerste keuze kreeg toegewezen.

En nu, na een goede 2 maanden, ben ik maar al te blij dat ik naar Engeland mocht gaan. Wat is het hier geweldig! De eerste weken leer je al zoveel nieuwe mensen kennen, die allemaal met hetzelfde idee naar Sheffield toekomen: er een onvergetelijke tijd van maken. En dat gaat helemaal goedkomen. Bijna iedere dag leer je nog nieuwe mensen kennen, waarmee je zoveel gave dingen doet. Van op stap met zijn allen tot gezellig kaarten in de keuken en van het houden van corridormeetings (ons eigen begrip hier) tot samen studeren. Zelfs dat laatste is af en toe nog best wel leuk. En omdat we met zoveel internationale studenten samenwonen, is er altijd wel iemand in de keuken of de gang om gezellig mee te kletsen.

“Ik heb lang getwijfeld, maar uiteindelijk ben ik super blij dat ik ervoor gekozen heb om te gaan”

En bij een exchange kunnen de reistripjes natuurlijk niet ontbreken, al staan die bij mij nog vooral op de planning. Tot nu toe heb ik enkel twee keer Manchester bezocht en éénmaal Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Verder wil ik nog naar Liverpool, Londen, Belfast, Dublin en Cardiff, maar waarschijnlijk is dit iets te ambitieus. En bij die tripjes mogen voor mij als voetballiefhebber enkele voetbalwedstrijden natuurlijk ook niet ontbreken, al heb ik al wel ervaren hoe lastig het hier is om aan kaartjes te komen. Premier League wedstrijden zijn nagenoeg altijd uitverkocht, waardoor we nogal creatief moeten zijn. Ondanks dat staat er in ieder geval twee keer Old Trafford op de agenda voor de aankomende twee weken.

Conclusie van dit stukje tekst: Exchange is geweldig! Zoals al eerder aangehaald heb ik lang getwijfeld, maar uiteindelijk ben ik super blij dat ik ervoor gekozen heb om te gaan. Natuurlijk is iedere student anders, maar ik kan iedere student aanraden om gebruik te maken van de prachtige mogelijkheid die Tilburg University ons biedt. Je leert er zo ontzettend veel, want je moet toch één semester buiten je vertrouwde omgeving zien te overleven. Daarnaast leer je vrienden voor het leven kennen (ja dat weet ik nu al). En of je dan naar China, Zuid-Afrika, Canada of Engeland gaat hangt natuurlijk af van je eigen interesses, maar dat het een onvergetelijke tijd gaat worden kan ik je zwart op wit geven!

reacties