Is It Time To Panic? – A&F Investments Third Quarter

Als je kijkt naar de huidige ontwikkelingen in de wereld kun je niet ontkennen dat er heel wat mis is. Kijk maar naar onze buren; Boris Johnson heeft het stokje overgenomen en leidt Engeland naar het vertrek van Europa op 31 oktober. Mario Draghi, het hoofd van de ECB, voorspelt een lange periode van economische onstuimigheid en houdt de rentes artificieel laag. Zijn opvolger Christine Lagarde zal zijn beleid naar alle waarschijnlijkheid navolgen. Dit beleid wordt met kritiek ontvangen. Kritiek komt niet alleen van de private sector zoals door de topman van de ING, maar ook door de topman van De Nederlandse Bank, Klaas Knot, een collega van Draghi. Aan de andere kant van de oceaan is een onderzoek gestart met als mogelijke uitkomst het afzetten van de Amerikaanse president Donald Trump. Verder gaat de Trade War tussen China en Amerika nog steeds door, worden er olietankers gegijzeld, olievelden gebombardeerd en staken de inwoners van Hong Kong dapper door. Kortom, genoeg ingrediënten voor een negatief sentiment op de beurs.

De enige logische stap lijkt verkopen.

Toch zijn de beurzen afgelopen kwartaal gestegen. Ook A&F Investments hield het hoofd koel. Juist in onrustige periodes is het belangrijk om kritisch en scherp te zijn. Kijk naar de aandelen die je in bezit hebt en vraag jezelf, wat is de impact van deze gebeurtenissen op dit bedrijf? Voor veel bedrijven is de impact laag. Zolang je geen buitensporige belangen hebt in Engeland of Amerika loont het om geïnvesteerd te blijven. Vooral met de lage rentes, die het voor veel mensen aantrekkelijk maakt hun geld te beleggen. Een koersdaling op de markt is altijd mogelijk, maar blijf kritisch en schat je aandelen op waarde. Tenslotte kun je altijd aandelen bijkopen!

A&F Investments heeft afgelopen kwartaal maar twee transactie gedaan. Ten eerste hebben we onze aandelen Flow Traders verkocht. Flow Traders bezaten wij als verzekering tegen volatiliteit, omdat dit bedrijf bij een hogere volatiliteit en volume meer winst maakt. De prestatie in deze situaties vonden wij echter tegenvallen, dus we hebben de positie van de hand gedaan. Ten tweede hebben wij een aantal aandelen Takeaway.com gekocht. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl is jong op de beurs en profiteert van de trend van food delivery en wij zien het als een bedrijf dat kan profiteren van het netwerk effect als zij de grootste kunnen blijven in Europa. A&F Investments is afgelopen kwartaal met 3.5% gestegen. Dat is 2.5% meer dan de S&P500 en 0.2% meer dan de AEX. Een heel mooi resultaat!

Tenslotte hebben wij in September veel promotie gemaakt en hebben wij als resultaat 18 zeer ambitieuze studenten in de groep mogen verwelkomen. De groep draait nu op volle toeren, met onze maximale hoeveelheid van dertig studenten. Verder zijn wij een samenwerking aangegaan met een investeerclub van een universiteit in Noorwegen, met als doel de uitwisseling van kennis en contacten. Tenslotte mogen wij aankomend kwartaal FDI ontvangen voor een gastcollege. Het belooft een prachtig jaar te worden voor A&F Investments!

reacties