Een bestuursjaar als Vice-Chairman en External Affairs bij Asset | Accounting & Finance – Julia Timmermans en Michelle Weemhoff

For the English verson click here.

In dit artikel delen Julia en Michelle meer over alle ervaringen tijdens hun bestuursjaar. Een jaar wat voor beiden veel persoonlijke groei, hard werken maar ook veel plezier heeft betekend. Maar wat doen zij nou eigenlijk in zo’n week? In dit artikel nemen ze je mee in een ‘doorsnee’ week als Vice-Chairman en Winter External Affairs van Asset | Accounting & Finance.

Wie ben ik?

 

Julia: Ik ben Julia Timmermans en ik ben 23 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit Roermond, maar ben in 2019, in het tweede jaar van mijn studie, in Tilburg op kamers gaan wonen. Tijdens mijn bestuursjaar heb ik mijn bachelor Bedrijfseconomie afgerond en vanaf januari zal ik aan de master Accountancy beginnen. Ik ben vorig jaar actief lid geworden bij Asset | Accounting & Finance en heb toen de Orientation Committee gedaan. Ik vond dit zo leuk dat ik toen besloten heb om een bestuursjaar te gaan doen.

 

Michelle: Mijn naam is Michelle Weemhoff en ik ben 21 jaar oud. Ik kom uit Papendrecht en ben dus zeker geen Brabander, maar toch uiteindelijk in Tilburg beland. Omdat het me toch wel erg leuk leek om vrienden te maken heb ik eerst georiënteerd en uiteindelijk besloten dat A&F de plek was voor mij. Hier ben ik na een halfjaar Investment Night commissie, bestuur gaan doen. 

Waarom ik voor een bestuursjaar heb gekozen?

 

Julia: Tijdens de eerste jaren van mijn studentenleven had ik niet echt een goed idee wat een studievereniging inhield en al helemaal niet wat je als bestuurder van zo’n vereniging de hele dag doet. Toen ik vorig jaar september lid werd van Asset | Accounting & Finance, leerde ik al snel veel leuke mensen kennen en zag ik wat voor interessante (formele) evenementen er georganiseerd werden. Door Celine, die toen al een half jaar in het bestuur zat, kreeg ik een beter beeld van het bestuursleven en wat het allemaal met zich meebrengt. Ik was er nog niet aan toe om aan mijn master te beginnen en wilde me daarnaast eerst nog op andere vlakken ontwikkelen voordat ik het werkleven in zou stappen. Dat heeft me uiteindelijk doen besluiten om een bestuursjaar te gaan doen.

 

Michelle: Ik was even klaar met de theorie van mijn opleiding en had nog geen behoefte aan een baan waardoor ik het studentenleven (tijdelijk) vaarwel moest zeggen, dus een bestuursfunctie was de perfecte oplossing voor mij. Toentertijd wist ik nog helemaal niet dat een bestuursfunctie mij zoveel zou brengen en leek het me vooral erg leuk. Dat ik mijn netwerk zo erg zou uitbreiden, mijn professionele skills, van communicatie tot acquisitie tot management zo zou ontwikkelen en zoveel waardevols zou leren in zo’n korte tijd was niet in me opgekomen. Toen dacht ik gewoon “leuk, geen vakken meer”. 

 

Wat houdt je functie in?

 

Julia: Als Vice-Chairman ben je eigenlijk het eerste aanspreekpunt  voor de leden. Aan het begin van elk semester ga je in gesprek met (nieuwe) leden om te kijken welke commissie ze willen doen en welke commissie het beste bij ze past. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor alle promotie van de vereniging. Bijvoorbeeld voor het werven van nieuwe leden, maar ook voor de promotie van evenementen. Ik ontwerp dan ook alle posts die op social media verschijnen. Ook ben ik verantwoordelijk voor de website. Buiten deze vaste taken organiseer ik nog de Audit Activity en de Warming Up Activity. Ten slotte coördineer ik de Accounting Insight commissie, de CityTrip commissie en de A&F Cooking Club.

 

Binnen Asset | Tilburg zit ik ook nog in vier organen, namelijk de Public Relations Meeting, waarin alle Vice-Chairmans samenzitten om evenementen voor Asset te organiseren; de Webmaster Meeting, waarin we allerlei website gerelateerde zaken bespreken; het BE-cluster, waarin alle BE-departementen evenementen voor Bedrijfseconomie studenten organiseren en de Study Support meeting, waarin we samen met MAK zaken over onze guidelines bespreken. Je werkt dus ook heel nauw samen met andere departementen.

 

Michelle: Ik ben een van de twee External Affairs die wij bij A&F hebben. Toch verschillen mijn taken, op de basis na, erg van die van de zomer External Affairs. Zo heeft mijn functie erg veel met Finance te maken. Ik organiseer namelijk de Banking Days, ik coördineer het Financial Business Dinner en de Finance Expedition en ik ben een nieuw Fintech evenement aan het opzetten. Naast deze evenementen ben ik door het jaar erg veel bezig met onze partners, het lopen van acquisitie maar ook meer interne zaken. Zo heb ik de organisatie van onze Monthly Drinks op me genomen (met laatst het thema speciaalbier en over twee weken een heerlijke cocktailmiddag).

Wat is het leukste aan je functie?

 

Julia: Het leukste aan mijn functie vind ik de diversiteit. Je takenpakket kan op het eerste oog misschien wat onduidelijk lijken, maar dat geeft je juist ook de kans om je eigen creativiteit los te laten en verschillende taken op te pakken. Daarnaast is het ook een heel sociale functie. Je bent veel in contact met mensen en leert veel verschillende mensen kennen. Dat vind ik erg leuk.

 

Michelle: Ik vind het zelf erg leuk dat mijn functie zo veelzijdig en uitdagend is, maar ook dat ik heel veel vrijheid heb. Ik bepaal echt zelf welke bedrijven ik op onze evenementen wil, hoe ik mijn dag indeel en met wie ik allemaal nieuwe ideeën opzet. Uiteindelijk ben je het gezicht van de vereniging en verantwoordelijk voor het binnenkomen van geld, maar daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het aanbieden van de juiste carrièremogelijkheden aan studenten. Dat mijn functie zo afwisselend en vrij, maar tegelijk vitaal is voor de vereniging, zorgt ervoor dat je veel verantwoordelijkheid draagt en dus ook veel voldoening kan halen uit je eigen succes projecten.

 

Nog laatste woorden?

 

Julia: Voordat ik aan mijn bestuursjaar begon, had ik geen idee dat ik er zoveel van zou leren. Ik heb me zowel op persoonlijk als op professioneel gebied veel ontwikkeld en daar ben ik erg dankbaar voor. Ik heb heel veel mensen leren kennen en vriendschappen voor het leven gemaakt. Tot slot heb ik ervaringen opgedaan die ik nooit meer zal vergeten.

 

Michelle: Dit jaar is niet altijd zonder hobbels op de weg geweest. Dat zal geen enkele bestuurder je proberen wijs te maken, maar ik kan wel zonder twijfel zeggen dat dit het meest mooie en leerzame jaar van mijn leven is geweest. Het is zo’n uniek jaar en ik kan me eigenlijk geen andere context voorstellen waar je zo’n bijzondere mix van professionaliteit en gezelligheid meemaakt. 

reacties