Being an editor of Faces Online

Hoi, mijn naam is Roel Elissen en sinds september 2016 ben ik één van de editors van Faces Online. Vanaf vandaag, 1 september 2017, zal ik de taak van voorzitter op mij nemen. In dit artikel probeer ik je een beeld te geven wat het inhoudt om editor te zijn bij Faces Online.

Toen ik in 2016 begon aan mijn studie Bedrijfseconomie wilde ik graag iets doen naast mijn studie. Daarom ben ik op zoek gegaan naar studieverenigingen en kwam ik al snel bij Asset | Accounting & Finance terecht, omdat in deze vakgebieden mijn interesses liggen. Nadat ik aangegeven had actief te willen worden, werd ik uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek om te bekijken welke commissies er allemaal beschikbaar waren. Ik heb uiteindelijk gekozen om editor te worden voor Faces Online, beter gezegd de Faces Committee.

Wat doet een editor bij Faces Online?

In de wekelijkse meetings waarbij alle editors aanwezig zijn, wordt er gebrainstormd over mogelijk interessante artikelen voor het Faces Online. Wanneer er daadwerkelijk ideeën op papier staan worden deze verdeeld onder de editors. Dit kunnen artikelen zijn over een finance- of accounting gerelateerd onderwerp, maar het kan ook zomaar zijn dat je een artikel krijgt over iemand die een interessante ervaring heeft opgedaan in het buitenland. Verder mag je soms ook iemand uit het bedrijfsleven interviewen, dit kan zomaar de CFO van Mars Nederland zijn. Op het moment dat je artikelen toegewezen hebt gekregen, begin je met het benaderen van deze persoon/organisatie. Je stelt je netjes voor, legt uit wat de bedoeling is en vraagt of ze mee zouden willen werken aan een artikel.

“Door het actief worden naast je studie leer je veel geweldige mensen kennen die er aan bijdragen dat je een geweldige studententijd hebt!”

Toen ik nog maar korte tijd editor was dacht ik dat het nog wel eens zou kunnen tegenvallen hoeveel positieve reacties je krijgt, maar verbazingwekkend genoeg krijg je bijna altijd wel positief bericht! Samen met je contactpersoon spreek je een deadline af en wanneer het artikel binnen moet zijn. Vervolgens ga je het controleren en geef je eventueel feedback. Aangezien Faces Online een tweetalige website is, zal je af en toe ook het artikel moeten vertalen naar Nederlands ofwel Engels. Wanneer de eindversie gereed is, wordt er nog een pakkende titel bedacht en een aandachttrekkende banner bij gemaakt. Als alles dan uiteindelijk klaar is, kan het artikel worden geüpload. Na het uploaden wordt het artikel op de afgesproken datum van publiceren nogmaals gecontroleerd door een van de eindredacteurs, dit zijn doorgaans de voorzitters van de commissie. Wanneer zij op de knop publiceren klikken is het moment eindelijk daar! Het artikel is dan te lezen op de website en wordt gedeeld op Facebook en LinkedIn, om zo veel mogelijk views te krijgen.

Wat leer je van Faces Online?

Bij Faces Online valt er heel veel te leren! Toen ik startte als editor dacht ik dat dit allemaal wel zou meevallen en dat je er niet veel van zou opsteken maar niets bleek minder waar.

– Door het houden van wekelijkse meetings leer je in een team samenwerken en communiceren.
– Je leert jezelf presenteren door contact te zoeken met mogelijke auteurs.
– Je Engels verbetert door het vertalen van artikelen. Je leert werken met Adobe Photoshop door het maken van banners en afbeeldingen.
– Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, door het actief worden naast je studie leer je veel geweldige mensen kennen die er aan bijdragen dat je een geweldige studententijd hebt!

Ben jij geïnteresseerd om editor te worden van Faces Online? Neem dan contact op met Asset | Accounting & Finance! Mail naar info@Asset-AccountingFinance.nl.

reacties