Accounting Insight 2016: Exploring the future of accountancy

Namens de commissie Accounting Insight 2016 nodig ik jullie graag uit voor ons evenement van studievereniging Asset | Accounting & Finance.

Het accountantsberoep is aan het veranderen. Er zijn een groot aantal nieuwe ontwikkelingen gaande die het beroep van de huidige accountant beïnvloeden. De afgelopen tijd is het accountantsberoep dan ook vaak in het nieuws. Krantenkoppen als ‘Accountant is angsthaas geworden’ en ‘Heimwee naar de accountant als sparringpartner’ zijn tegenwoordig al niet meer schokkend. Iedereen is op de hoogte van de verandering, maar welke invloed heeft dit nou daadwerkelijk op de toekomst? Is er überhaupt nog wel een toekomst voor de accountant? Misschien wordt de huidige accountant op de lange termijn wel helemaal overbodig. Er zijn op het gebied van IT ontelbare innovaties gaande, maar wat zijn hier de gevolgen van? Mogen we hier blij mee zijn of zal dit uiteindelijk voor het uitsterven van het beroep gaan zorgen? Daarnaast wordt er een hervormingsplan geïmplementeerd; ook dit vereist op veel gebieden een nieuwe aanpak binnen de accountancy wereld. Het is belangrijk om naar de toekomst te blijven kijken en onze verwachting van het beroep realistisch te houden. En wie zegt dat de toekomst niet mooier zal worden dan ooit tevoren?

“Iedereen is op de hoogte van de verandering, maar welke invloed heeft dit nou daadwerkelijk op de toekomst?”

Tijdens het symposium van 22 november zal er gediscussieerd worden over al deze veranderingen en hervormingen, waarbij de toekomst van de accountant centraal zal staan. Na een korte inleiding van elke stelling zullen deze één voor één bediscussieerd worden door de aanwezige sprekers en het publiek. Als commissie zijn wij zeer verheugd om u de volgende sprekers van de avond te introduceren: Dr. Nout Wellink (commissaris PwC) , Drs. Jan Hommen (commissaris Ahold Delhaize), Drs. Christine Scheper RA (manager AFM), Drs. Johan Hopmans RA (partner Deloitte) en Drs. Martin van Dijke RA (bestuursvoorzitter Van Oers). De avond zal geleid door dagvoorzitter Prof. Dr. Eddy Vaassen RA, verbonden aan onze eigen Tilburg University. Mede door hun kennis op het gebied van accountancy en de ervaring die zij hebben opgebouwd in hun carrière zijn wij ervan overtuigd dat de sprekers en de dagvoorzitter zeer interessante inzichten met u zullen delen.

Bovendien geeft deze avond je de mogelijkheid in contact te komen met vier verschillende accountantskantoren: KPMG, BDO, Joanknecht & Van Zelst en Wesselman. Voor de start van het main event zal de audiTTalk plaatsvinden in samenwerking met deze vier bedrijven. In deze korte sessie krijg je de gelegenheid om je CV te laten controleren en al je onbeantwoorde vragen met betrekking tot het accountantsberoep en je toekomstige rol daarin te stellen.

Wil jij je toekomst een stap voor blijven? Dan zou je zeker aanwezig moeten zijn op dit evenement. Na deze avond ben je volledig op de hoogte van alle actualiteiten binnen het accountantsberoep!

Klik hier om te registreren!

reacties