Samen groeien met Vermetten – Jelle Heesakkers

Jelle Heesakkers werkt als Junior strategisch adviseur met de focus op duurzaamheid bij Vermetten en heeft in korte tijd een indrukwekkende stempel gedrukt op het Advisory-team. Lees hieronder hoe het werken bij Vermetten hem bevalt!

Mijn looppad tot nu toe
Mijn carrière bij Vermetten begon in 2021, toen ik de kans kreeg om als werkstudent aan de slag  te gaan bij Kalb Accountants op de financiële afdeling. Die kans kreeg ik tijdens mijn master Finance aan Tilburg University.  In 2022 werd Kalb Accountants onderdeel van de Vermetten groep. De overname gaf mij de kans om mee te groeien binnen een grotere, dynamische organisatie, wat zorgde voor veel nieuwe mogelijkheden, zowel persoonlijk als professioneel.
Na het afronden van mijn master ben ik toegetreden tot het Advisory team van Vermetten. Dit was een logische volgende stap, omdat ik mijn kennis niet alleen op financieel vlak, maar ook op strategisch vlak wilde vergroten. Die kans kreeg ik volop binnen het Advisory team, waar we klanten adviseren over zowel hun strategie als duurzaamheid.

Samen met ons naar toekomstbestendigheid werken
Wat ons Advisory team uniek maakt, is de manier waarop we strategisch advies combineren met duurzaamheidsadvies. In de huidige tijd is deze combinatie essentieel, omdat bedrijven niet alleen moeten streven naar winstgevendheid, maar ook naar toekomstbestendigheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Klanten en overheden stellen steeds hogere eisen aan bedrijven; ze verwachten niet alleen sterke financiële prestaties, maar ook aandacht voor ecologische en sociale impact.

Voor mij is de afwisseling in het werk en de samenwerking met ondernemers het leukste aan duurzaamheidsadvies mogen geven. We helpen hen hun bedrijf toekomstbestendig te maken door strategie en duurzaamheid te integreren. Dit betekent dat we niet alleen kijken naar de korte termijn, maar juist naar de bredere, duurzame toekomst van een onderneming.

Duurzaamheidsadvies
Binnen Vermetten baseren we ons duurzaamheidsadvies op vier belangrijke pijlers.
De eerste pijler is wet- en regelgeving, waarbij wij klanten bijvoorbeeld ondersteunen bij hun CSRD-rapportage. De CSRD verplicht grote bedrijven hun impact op mens en milieu te rapporteren, maar heeft ook invloed op het MKB door de ketendruk die grote bedrijven uitoefenen op hun toeleveranciers. Dit betekent dat ook veel van onze MKB-klanten te maken krijgen met duurzaamheidseisen vanuit de keten.
De tweede pijler richt zich op het behalen van duurzaamheidscertificaten, zoals B-Corp. Voor veel bedrijven is dit een manier om hun maatschappelijke verantwoordelijkheid zichtbaar te maken, niet alleen voor klanten, maar ook voor investeerders en andere stakeholders.
De derde pijler draait om bedrijven die intrinsiek gemotiveerd zijn om hun onderneming duurzamer te maken. Wij ondersteunen hen bij het ontwikkelen en uitvoeren van een duurzame strategie.
De laatste pijler is het inspireren en verbinden van bedrijven. Dit doen we bijvoorbeeld door ronde tafelsessies te organiseren, waar we ondernemers samenbrengen om de noodzaak van duurzaamheid te bespreken. Door ervaringen en ideeën te delen, ontstaat een netwerk waarin duurzaamheid centraal staat en bedrijven samen kunnen werken aan een toekomstbestendige koers.

Impact in de advieswereld
Wat ik fijn vind aan werken bij Vermetten, is dat je vanaf dag één betrokken wordt bij belangrijke beslissingen. Binnen ons kleine, gezellige team krijg je de ruimte om mee te denken en je input wordt serieus genomen. Dit zorgt voor een omgeving waarin je niet alleen snel kunt groeien, maar ook echt het gevoel hebt dat je een verschil kunt maken.

Persoonlijke groei staat bij Vermetten centraal. Als je de ambitie hebt om jezelf verder te ontwikkelen of door te groeien binnen een bepaald vakgebied, dan wordt er altijd met je meegedacht. Vermetten stimuleert je om het beste uit jezelf te halen.

Kortom, mijn tijd bij Vermetten heeft me niet alleen de kans gegeven om mijn kennis te verdiepen, maar ook om echt impact te maken in de advieswereld. Of het nu gaat om strategische keuzes, duurzame oplossingen of persoonlijke ontwikkeling: bij Vermetten worden kansen om te groeien volop benut.

Wil jij ook een betekenisvolle baan? En het verschil maken voor onze klanten én collega’s? Solliciteer dan vandaag nog via vacatures.

 

 

 

 

 

 

 

reacties