Just Graduated: Dianne Hageman

Ik ben Dianne Hageman, 23 jaar en sinds een paar maanden afgestudeerd. Per 1 september ben ik werkzaam bij KPMG, waar ik het Young Talent Program volg. Tegenwoordig kan ik dus mee praten over het werkende leven. Als Just Graduate zal ik iets vertellen over de studiekeuzes die ik heb gemaakt en hoe deze voor mij hebben uitgepakt.

In 2011 heb ik mij ingeschreven voor de bachelor fiscale economie. Deze opleiding zorgde ervoor dat ik mijn definitieve keuze tussen bedrijfseconomie en fiscale economie/recht nog even uit kon stellen. Het eerste jaar ging voorbij en ik moest alsnog vrij snel een keuze maken. Het werd bedrijfseconomie en twee leuke jaren volgend. De master keuze was makkelijker gemaakt, gezien mij interesse voor Corporate Finance. Maar op dat moment realiseerde ik mij dat het studentenleven al bijna ten einde was gekomen en besloot ik er tijdens mijn master Finance nog alles uit te halen. Ik ben actief geworden bij Asset Accounting & Finance, waar ik bij de commissie A&F Investments een bijdragen heb mogen leveren aan het beheren van onze aandelenportefeuille. Hier heb ik uiteraard veel geleerd maar ook de activiteiten voor de actief leden had ik niet willen missen. Na een zeer interessant maar ook intensief jaar, was ik nog niet klaar om afscheid te nemen van mijn leventje en besefte ik dat ik veel eerder actief had moeten worden.

Tijdens de master Finance zijn er verschillende onderdelen aan bod gekomen waarbij mijn interesse uit ging naar bedrijfswaarderingen. Hierbij ga je aan de hand van beschikbare bedrijfsinformatie en modellen, zoals het DCF model, analyses uitvoeren. Hierbij wordt extra aandacht besteed aan de assumpties die, zoals je geleerd wordt, een groot effect hebben op de resultaten. Maar de kwaliteit van de beschikbare bedrijfsinformatie die ten grondslag ligt aan de analyses wordt in mindere maten beoordeeld. Ik wilde meer inzicht krijgen in de kwaliteit van de cijfers en in de effecten die verschillende waarderingsgrondslagen hebben op de bedrijfsinformatie waarmee wordt gewerkt. Dat was de voornaamste reden om nog een jaar Accountancy aan mijn studie toe te voegen. Uiteraard was een extra jaartje studie leuk meegenomen, zodat ik nog van een skireis, lange zomervakantie, hardloopwedstrijden en een paar borrels mee heb kunnen pakken.

Voor ik het wist was het echt tijd om mij te oriënteren voor een baan. Ik zocht naar een werkgever die de combinatie tussen Accounting en Finance op dezelfde manier waardeerde en ik kwam uit bij KPMG die met het YTP de combinatie en verbreding zelfs aanmoedigt. De afgelopen maand heb ik nog vooral veel training gehad, om de systemen en de afdelingen goed te leren kennen. Verder zal ik tijdens het programma werkzaam zijn op een viertal verschillende afdelingen waarbij kennis verbreding en een netwerk opbouwen centraal staat. Niet alleen Audit en Advisory zal aan bod komen maar een van de rotaties vind plaats op de afdeling IT Advisory. Gezien het belang van IT in organisaties ben ik bereid de uitdaging aan te gaan en alle kennis op te nemen, maar dit zal ongetwijfeld een uitdagend half jaar worden, waar ik jullie wellicht over een jaartje over kan vertellen.

reacties