Een bestuursjaar als Vice-Chairman/External Affairs bij Asset | Accounting & Finance

Charlotte van der Veeke 

Wie ben ik?

Ik ben Charlotte van der Veeke en ik ben 20 jaar oud. Ik kom uit Almelo, dus zeker niet dichtbij Tilburg. Toch ben ik naar Noord-Brabant toegekomen om te studeren en ik heb er sindsdien nog geen moment spijt van gehad. Ik ben in september officieel gestart met mijn derde jaar van de bachelor Bedrijfskunde in, voorheen Bedrijfseconomie, maar aangezien ik afgelopen winter ben begonnen met mijn bestuursjaar, ga ik straks weer verder met de vakken van het tweede semester van het tweede jaar van de studie. Een jaar geleden ben ik bij Asset | Accounting & Finance gegaan en ging ik bij de Oriëntatie commissie. Ik had het toen zo erg naar mijn zin, dat ik na een halfjaar al bestuur ben gaan doen.

Waarom heb ik gekozen voor een bestuursjaar bij Asset | Accounting & Finance?

Ik heb voor een bestuursjaar gekozen, omdat ik me graag wilde ontwikkelen op zowel persoonlijk als organisatorisch vlak. Ik vind het fijn om op zo’n unieke manier met bedrijven in contact te komen, te leren vergaderen, functioneren in een hechte groep, maar tegelijkertijd nog wel de gezelligheid en de informele sfeer van studenten om je heen te hebben. Verder is het natuurlijk ook een welkome afleiding van het studeren en het voelt goed om me volledig voor de vereniging te kunnen inzetten.

De keuze voor vicevoorzitter komt omdat ik het erg leuk vind om contact te hebben met leden en me graag voor hen wil inzetten. Ik vind het leuk om nieuwe leden informatie te bieden en ze echt bij de vereniging te kunnen betrekken. Daarnaast ben ik ook goed met namen onthouden, dus dat is mooi meegenomen. Verder ben ik ook verantwoordelijk voor de website en ik vind het erg leuk om die zo functioneel en mooi mogelijk te maken. Een andere grote taak waar je als vicevoorzitter mee bezig bent is promotie; dit sprak mij initieel niet zo aan, maar ik heb gemerkt dat ik het erg fijn vind om hierover te brainstormen en mee te denken hoe we zoveel mogelijk studenten kunnen bereiken.

Hoe ziet een week als vicevoorzitter eruit?

 

Als vicevoorzitter ben ik over het algemeen vooral bezig met ledencontact en promotie van de vereniging. Elke maandag beginnen we in de ochtend met de bestuursvergadering, waar we alles bespreken wat van belang is. Meestal heb ik de maandag niet zoveel vaste taken staan, zodat ik me na de vergadering kan focussen op het voorbereiden van de andere vergaderingen en dergelijke in de rest van de week. Elke woensdag ga ik naar de vergadering van alle verantwoordelijken voor de website van de andere departementen, en later op de dag naar de vergadering met alle andere vicevoorzitters. In de eerste vergadering bespreken we alle technische zaken die op elkaar afgestemd moeten worden of nieuwe ontwikkelingen op digitaal gebied die van belang zijn voor onze verenigingen. In de tweede vergadering bespreken we de organisatie van de promotie voor Asset General en de feesten die wij organiseren. Alle vicevoorzitters zorgen voor de grote feesten zoals de COdE, Pre-Carnaval Party en Asset Champions League. Dit is een leuke extra uitdaging waardoor je ook goed een evenement leert neer te zetten.

De vicevoorzitter heeft informele commissies: CityTrip, Cooking Club en Master commissie. De CityTrip vindt altijd plaats in het tweede semester en gaat naar een stad in Europa. Als commissie zet je dus deze hele trip neer en dat is als coördinator ook erg gaaf om aan mee te werken. De Cooking Club is een relatief rustige commissie, waarbij je ongeveer drie keer per semester kookt voor een groep verschillende commissies; dit om de band tussen leden nog hechter te maken. Dit is vaak erg gezellig en ook leuk om erbij te hebben. De Master commissie organiseert informele activiteiten voor Master studenten van onze doelgroep. Dit is net weer anders dan de andere twee commissies en daarom een leuke afwisseling.

Laatste woorden

Ik kan een bestuursjaar aan elke student aanraden. Ik heb tot nu toe ontelbaar veel mooie herinneringen gemaakt, die zonder het bestuursjaar niet op dezelfde manier waren ontstaan. Ik heb ook erg veel nieuwe vrienden gemaakt waar ik erg dankbaar voor ben. Ik heb me echt enorm ontwikkeld en sta nu ook een stuk sterker in mijn schoenen en weet beter hoe ik bepaalde zaken kan aanpakken. Je leert bijvoorbeeld hoe je goed kan samenwerken met mensen waarmee je niet zo goed door 1 deur kan. Dit is een waardevolle vaardigheid om te hebben voor in het werkende leven later. Ik ben dankbaar dat ik deze functie heb mogen vervullen en zal altijd met een grote glimlach terugkijken op dit jaar. 

 

Sven Joosen

Wie ben ik?

Mijn naam is Sven Joosen en ik ben 24 jaar oud. Ik kom oorspronkelijk uit het prachtige Made in Noord-Brabant (dat is niet heel erg te horen). Ik woonde tot voor kort niet in Tilburg en dacht vooral na Covid weer actief te worden bij een vereniging. Uiteindelijk ben ik via via bij A&F gekomen en ben ik niet weggegaan en zal daar zeker nog een tijdje blijven. Hier heb ik na een half jaar de Activities Committee gedaan, bij het bestuur gegaan. De beste keuze van mijn leven!

Waarom ik voor een bestuursjaar heb gekozen?

Ik vind studeren niks en dat heb ik eigenlijk nooit echt iets gevonden wat ik leuk vond, maar wel altijd mijn best voor gedaan.

Vooral tijdens de zeer theoretische master in Finance kwamen er 2 problemen. Ik vond de studie zelf echt een top studie, echter het studeren vond ik niet echt iets en ik wist niet goed welke richting ik op wilde, Investment Banking, M&A, Due Diligence, ik wist het echt niet. En toen kwam er een appje van Stijn, de voormalige voorzitter, of ik een koffietje met hem wilde drinken en daar is het balletje gaan rollen. Dit bleek de perfecte gelegenheid te zijn voor mij. Dit aangezien je in de functie die ik zou gaan bekleden je in contact komt met bijna alle finance partners, je je focust op de finance evenementen. Toen ik dit hoorde dacht ik, na de weloverwogen mening van mijn ouders in achtnemend, dat dit de gouden kans was die ik echt met beide handen moest aangrijpen. Daar kwam er nog bij dat je je management, acquisitie en communicatie vaardigheden kon verbeteren.

Wat houdt je functie in?

Ik ben een van de drie External Affairs die wij bij A&F en Economics hebben. Toch verschillen mijn taken, op de basis na, erg van die van de zomer External Affairs van A&F en de External Affairs van Economics. Zo heeft mijn functie erg veel met Finance te maken. Ik organiseer namelijk de Private Equity Day. Daarnaast ben ik de coördinator van de commissies Financial Business Dinner, Finance Expedition en Mergers, Acquisitions en Private Equity. Ook ben ik een nieuw Control evenement aan het opzetten, het Control Dinner. Het Control Dinner is een evenement dat afgeleid is van het Financial Business Dinner, maar zich dan focust op control.

Binnen Asset | Tilburg zit ik ook nog in een orgaan, namelijk de Acquisition Meeting, waarin alle External Affairs samenzitten om te kijken welke partners de departementen hebben en wat de Economic Business weeks Tilburg organiseert. Naast deze evenementen ben ik door het jaar erg veel bezig met onze partners, het lopen van acquisitie maar ook meer interne zaken. Dit kan echt van alles zijn; van het helpen van andere external affairs van andere departementen tot het helpen van studenten met het zoeken van een stage.

Wat is het leukste aan je functie?

Ik vind het zelf erg leuk dat mijn functie zo veelzijdig en uitdagend is, maar ook dat ik heel veel vrijheid heb. Ik bepaal echt zelf welke bedrijven ik op onze evenementen wil, hoe ik mijn dag indeel en met wie ik allemaal nieuwe ideeën opzet. Uiteindelijk ben je het gezicht van de vereniging en verantwoordelijk voor het binnenkomen van geld, maar daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het aanbieden van de juiste carrièremogelijkheden aan studenten. Dat mijn functie zo afwisselend en vrij, maar tegelijk vitaal is voor de vereniging, zorgt ervoor dat je veel verantwoordelijkheid draagt en dus ook veel voldoening kan halen uit je eigen succes projecten.

Laatste woorden

Dit jaar is niet altijd zonder hobbels op de weg geweest. Dat zal geen enkele bestuurder je proberen wijs te maken, maar ik kan wel zonder twijfel zeggen dat dit het meest mooie en leerzame jaar van mijn leven is geweest. Het is zo’n uniek jaar en ik kan me eigenlijk geen andere context voorstellen waar je zo’n bijzondere mix van professionaliteit en gezelligheid meemaakt. Je maakt ook echt vrienden voor het leven.

 

reacties