Interview met Gersom van der Spek – ASICS

Veel afgestudeerde finance en accountancy studenten krijgen vroeg of laat de gelegenheid om in het buitenland te gaan werken. Maar hoe is het om te werken in het buitenland en binnen een bekend sportbedrijf carrière te maken? Is dat iets voor jou en wat houdt dat nu precies in, om te werken bij een groot sportbedrijf? Om deze vragen te beantwoorden spraken wij met Gersom van der Spek, Head of Compensation & Benefits / HR Business Partner EMEA bij ASICS Europe.

Kun je iets over jezelf, je opleiding en je carrière vertellen?

Ik ben geboren in IJsselstein en ik ben opgegroeid in Gouda. Ik heb eerst vwo gedaan en daarnaast op hoog niveau getennist en gevoetbald. Ik heb gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en daar heb ik ook gewoond gedurende mijn studententijd. Daarna ben ik gaan reizen.

Ik ben afgestudeerd in bedrijfseconomie. Mijn afstudeerstage heb ik gedaan in New York en dit heeft mij getriggerd om in het buitenland te werken. Daarna ben ik de arbeidsmarkt op gegaan en ben ik gestart bij Ernst & Young met een traineeship. Mijn drang om naar het buitenland te gaan was nog steeds groot. Voor Ernst & Young ben ik dan ook 5 maanden naar Moskou gegaan. Vervolgens heb ik ook nog 3 jaar voor adidas gewerkt in Moskou.

Op mijn 27e kreeg ik bij adidas al veel verantwoordelijkheden: ik stuurde op jonge leeftijd 20 mensen aan, iets wat in Nederland op die leeftijd onmogelijk was. Na mijn werkzaamheden in Moskou ben ik teruggekomen naar Amsterdam, waar ik gewerkt heb voor Vodafone. Nu werk ik voor ASICS. Ik heb dus veel verschillende rollen gehad. De rode draad in mijn carrière is mijn passie voor muziek en sport. Sport ligt dicht bij mijn hart, maar ook bij dat van ASICS. Dit vind ik persoonlijk heel prettig.

“Als leidinggevende merkte ik dat in Nederland iedereen betrokken wil zijn bij het ‘waarom’ en ben je veel bezig met mensen dingen uitleggen en hen meekrijgen.”

Je hebt tijdens je carrière in Moskou gewerkt, hoe heb je dat ervaren?

Moskou heeft mij zo veel geleerd. In die periode was de Russische economie enorm aan het groeien. Echter, de economie kromp vervolgens weer net zo hard, waardoor ik alle extremen van de Russische economie heb meegemaakt. Alles in Moskou is extreem, van rijk tot arm. De contrasten zijn enorm. Ook de contrasten bij adidas Rusland waren gigantisch: van hoge pieken naar diepe dalen.

De markt gaat enorm snel daar, dus dat moet je erg leuk vinden. Je moet houden van de dynamiek en de chaos. Alles gaat veel sneller dan in Nederland en daar moet je je weg in vinden. Dat heb ik dan ook geleerd. Daarnaast moet je het vertrouwen winnen van je collega’s. Dat duurt in Rusland veel langer dan in Nederland. Maar als het vertrouwen er eenmaal is, dan krijg je er ook drie keer zoveel terug. Met die hechte band kun je samen heel veel bereiken in het bedrijfsleven.

Die drie jaar in Rusland voelden dan ook als dertig jaar, omdat ik er enorm veel geleerd heb. Ik heb in Rusland zo veel situaties meegemaakt, die ik in Nederland nooit zou hebben meegemaakt. Het is in Rusland totaal anders dan in Nederland.

Wat vind je de grootste verschillen in werk en cultuur tussen Rusland en Nederland?

Je moet in Rusland veel meer investeren in het opbouwen van een relatie. In Nederland is dat minder. In Nederland zijn dingen beter geregeld. In Rusland moet je de chaos omarmen en erin mee gaan. Hier moet je jouw eigen weg in zien te vinden, zodat je het beste van twee werelden krijgt. In Rusland kunnen ze bijvoorbeeld weer leren van hoe efficient wij werken in Nederland.

Als leidinggevende merkte ik dat in Nederland iedereen betrokken wil zijn bij het ‘waarom’ en ben je veel bezig met mensen dingen uitleggen en hen meekrijgen. In Rusland zijn ze van origine volgzamer naar de manager. Ik liep er in Rusland dus tegenaan dat ik wilde dat mijn team meer eigen verantwoordelijkheid zou nemen en niet alleen maar moesten afwachten wat ik als leidinggevende zou zeggen. Ik moest mijn stijl hierom ook iets aanpassen en ik moest in Rusland iets autoritairder zijn dan ik van nature ben. Ik denk dat ik die balans uiteindelijk had gevonden wat zowel voor het team als voor mij prettig werkte.

Zowel op werkgebied als op privégebied krijg je veel meer diepgaande contacten, als je eenmaal door die vertrouwensbarrière heen bent. Russen zijn zeer gepassioneerde mensen, waar ik heel veel plezier uit haalde. Ze zijn veel gepassioneerder in zowel de goede als de slechte zin van het woord. Dat merk je ook in je werk. Als je ze eenmaal mee hebt, dan kun je hier heel veel plezier en goed werk uit halen.

Als Head of Compensation & Benefits voor ASICS, hoe zien je werkzaamheden eruit?

Ik ben binnen ASICS verantwoordelijk voor het creëren van goede, competitieve arbeidsvoorwaarden van onze medewerkers in zowel de winkels als de kantoren. Het belonen begint natuurlijk bij het salaris en de bonusregeling, maar we moeten ook zorgen dat we op andere terreinen, zoals een collectieve ziektekostenverzekering, goed beleid neerzetten. Dit doe ik voor heel Europa, Zuid-Afrika en het Midden-Oosten. Daarnaast ben ik ook HR business partner binnen het hoofdkantoor van ASICS dus ik heb feitelijk een duo-functie.

“Alles is heel goed geregeld in Nederland dus zul je zelf je eigen uitdagingen moeten blijven opzoeken. Het begint bij de juiste mindset en daar word je altijd voor beloond.”

Wat is het belangrijkste dat je hebt geleerd in de verschillende functies die je tijdens je carrière hebt bekleed?

In elke omgeving en positie kun je veel leren zolang je maar veel passie toont, nieuwsgierig bent en open staat voor verandering. Je kunt zowel inhoudelijk als van andere personen veel opsteken. Succesvol zijn begint met de juiste ‘mindset’; als je slim genoeg bent leer je de skills vanzelf. In welk land dan ook, successen bereik je alleen maar samen. Vertrouwen bouwen en het smeden van een complementair team zijn overal van toepassing.

Wat hoop je in 5 jaar gerealiseerd te hebben binnen ASICS?

Ik hoop dat ASICS als ‘employer brand’ enorm groeit, zeker omdat ik vind dat we die potentie ook hebben. Daar kunnen we nog veel vooruitgang boeken. Zelf ambieer ik op langere termijn de functie van Head of HR, met als doel om een sterk HR team achter te laten. Het lijkt mij erg leuk om in de toekomst te rapporteren aan een CEO en onderdeel uit te maken van zijn of haar management team. Hierdoor kan ik ook leren van andere aspecten en andere directors binnen het bedrijf, zoals de directors van finance, marketing, sales et cetera.

Wat zou je als advies aan studenten van nu willen meegeven?

Dat je altijd moet zorgen, wat er ook gebeurt, dat je in ontwikkeling blijft. De arbeidsmarkt wordt steeds flexibeler en het is mogelijk dat er in de toekomst geen vaste dienstverbanden meer bestaan. Daarom moet je aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt ofwel ‘employable’. Dat doe je alleen als je kunt laten zien dat je tastbare resultaten kunt opleveren in welke omgeving dan ook, dat je open staat voor veranderingen en dat je je zowel als persoon als professional blijft doorontwikkelen.

Daarnaast denk ik ook dat het belangrijk is voor een student om gretig te zijn om zo iets terug te kunnen geven aan het bedrijf waar je je carrière start. Ik mis bij de huidige generatie studenten in Nederland te vaak de ‘honger’ om het maximale uit jezelf te halen. Alles is heel goed geregeld in Nederland dus zul je zelf je eigen uitdagingen moeten blijven opzoeken. Het begint bij de juiste mindset en daar word je altijd voor beloond. Er is niets mis met gezonde ambitie, wat in Nederland nog wel eens ten onrechte wordt verward met arrogantie.

“Voordat ik naar Moskou ging, verklaarde iedereen mij voor gek en raadde iedereen het mij af om te gaan. Maar ik wist dat het voor mij wel goed was om te doen en dat is ook gebleken. Je moet geen overhaaste beslissingen nemen, maar neem wel risico en durf ervoor te gaan. Al ga je op je bek, leer ervan en probeer het opnieuw tot het wel lukt!”

Waar ik in het begin van mijn carriere veel aan heb gehad is leren van ervaren, succesvolle mensen. Zorg dat je een klein groepje belangrijke mensen om je heen verzamelt die jou advies kunnen geven wanneer je het nodig hebt. Volg uiteindelijk wel altijd je eigen kompas en laat je niet teveel leiden door wat de rest van de wereld ervan vindt.

Voor mijzelf was dit ook het geval. Voordat ik naar Moskou ging, verklaarde iedereen mij voor gek en raadde iedereen het mij af om te gaan. Maar ik wist dat het voor mij wel goed was om te doen en dat is ook gebleken. Je moet geen overhaaste beslissingen nemen, maar neem wel risico en durf ervoor te gaan. Al ga je op je bek, leer ervan en probeer het opnieuw tot het wel lukt!

reacties